Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Hitler a declarat război Americii după Pearl Harbor. Dacă nu ar fi făcut-o?
Articole online

Hitler a declarat război Americii după Pearl Harbor. Dacă nu ar fi făcut-o?

Dacă Germania și Italia ar fi reușit cumva să evite o declarație deschisă de război împotriva Statelor Unite, conflictul ar fi continuat în Atlanticul de Nord.

Participarea SUA la Ofensiva Combinată a Bombardierilor (CBO), concepută pentru a distruge industria și moralul german și a scoate al treilea Reich din război, s-ar fi putut dezvolta și mai lent.

Un angajament de luptă redus al SUA în Atlantic ar fi putut duce la un efort mai mare în Pacific, deși este greu de apreciat ce impact ar fi avut în primul an de război.

De-a lungul timpului, SUA au acumulat un avantaj enorm față de japonezi; acest lucru s-ar fi întâmplat și mai rapid cu un angajament mai mic față de Europa.

Cu toate acestea, superioritatea covârșitoare pe care SUA au expus-o în 1944 depindea de tehnologie, instruire și disponibilitatea navelor care au rămas întregi în 1942.

Schemele de intensificare a luptei în China sau în Asia de Sud-Est au suferit de probleme logistice nemăsurate. SUA nu a putut rezolva până în 1944 în niciun caz.

Salva finală

Atât Hitler, cât și Roosevelt credeau că războiul era inevitabil și amândoi aveau probabil dreptate. Restricționarea mașinii de război în decembrie 1941 ar fi putut cumpăra ceva timp suplimentar pentru Germania în Mediterana și (posibil) pe cer, dar ar fi forțat Kriegsmarine să renunțe la o ofensivă despre care credea că ar putea câștiga războiul.

Și, în cele din urmă, americanii probabil s-ar fi alăturat conflictului oricum, poate cu mai puțină experiență, dar cu o pregătire generală mai mare pentru a se angaja decisiv în război.

Sursa AICI

Pagini: 1 2 3 4

Registration

Aici iti poti reseta parola