Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Germania se teme de convulsii sociale puternice. Vor pune americanii Berlinul cu spatele la zid?
Articole online

Germania se teme de convulsii sociale puternice. Vor pune americanii Berlinul cu spatele la zid?

Germania se așteaptă la convulsii sociale

Ministrul german a afirmat într-un interviu că „Un embargo imediat asupra gazelor [ rusești] ar amenința pacea socială în Germania”.
Acest scenariu este însă luat în considerare în mod serios din cauza presiunii imense exercitate asupra UE de către americani .

Un alt factor care creează teamă este reticența blocului de a se conforma cererii lui Putin de la a cere țărilor neprietenoase , cum ar fi statele membre UE, să achite gazul în ruble.

Situația geostrategică s-a schimbat în Europa

Toate acestea arată că invazia Rusiei în Ucraina a schimbat fundamental situația geostrategică din Europa. Înainte de începerea acelei campanii, blocul se confrunta deja cu tulburări masive determinate de refuzul populației sale de a continua să respecte ceea ce mulți dintre ei considerau măsurile epidemiologice motivate politic impuse de guvernele lor. Acum, însă, Germania ar putea coborî într-o criză și mai intensă în cazul în care SUA o presează suficient de puternic pentru a opri imediat importurile de gaz rusesc, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola