Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Germania, pusă la zid pentru relația „imorală”. Subminează unitatea europeană în fața agresiunii lui Putin
Articole online

Germania, pusă la zid pentru relația „imorală”. Subminează unitatea europeană în fața agresiunii lui Putin

Germania începe să plătească pentru ipocrizia de a se prezenta drept campioană a drepturilor minorităților și diversității în vreme ce dezvoltă înfloritoare relații economice și politice cu principalii dușmani ai Occidentului- Rusia și China.

Germania, acuzată de ipocrizie

 

După atacurile care au apărut în ultimele săptămâni în presa internațională, Berlinul este acum luat la țintă de ministrul leton al apărării, Artis Pabriks. Reprezentantul micuței țări baltice acuză direct Berlinul că subminează unitatea europeană în fața agresiunii Moscovei
„Securitatea europeană nu poate fi realizată fără un rol lider al Germaniei. Când ne uităm la modul în care se comportă, la ezitarea de a folosi forța militară, totul este absurd pentru vremurile actuale” .

Relația „imorală și ipocrită” a Germaniei cu Rusia și China a creat o pană între vestul și estul Europei, a declarat ministrul leton al apărării în comentarii care evidențiază crăpăturile în unitatea vestului.

Artis Pabriks a declarat pentru Financial Times că Berlinul are o „incapacitate imorală” de a permite ca armele să fie expediate din Estonia în Ucraina pentru a ajuta apărarea împotriva unei posibile invazii.

Nu e prima oară când germanii au luat apărarea dușmanilor democrației împotriva țărilor Uniunii Europene. Companiile germane au amenința, de asemenea, să părăsească Lituania în legătură cu disputa pe care această țară a avut-o cu China cu privire la reprezentanța diplomatică pe care Taiwanul a deschis-o în această țară baltic.

„Cum te comporți când vine vorba de Lituania, Rusia, China?” întrebă Pabriks. „Este imoral și ipocrit. Conduce o linie de divizare între vest și est în Europa”, a declarat ministrul leton care a subliniat absurdul situației. Oare cum slujește Germania acele „valori” ape care le invocă atunci când cere pedepsirea Poloniei pentru aăa-zisele pentru încălcările ale statului de drept.

 

Berlinul pune bețe în roate apărării Ucrainei

Revolta țărilor din Europa de Est, mai ales a țărilor baltice, a fost declanșată de refuzul Berlinului de a trimite arme letale în Ucraina și de întârzierea îndelungată cu care se confruntă Estonia cu privire la întărzirea trimiterii de obuziere în Ucraina. Berlinul are un cuvânt de spus, deoarece armele erau inițial amplasate în estul Germaniei, înainte de a fi transferate mai întâi în Finlanda și apoi în Estonia.

Pabriks crede că Rusia va căuta să folosească reticența germanilor pentru a acționa fără teamă de represalii. „Vor încerca să o exploateze”, a avertizat Pabriks.

Pabriks acuză întreaga Europă Occidentală de complicitate cu Rusia. „Trăiesc în pace de ani de zile. Ei se gândesc la gaz, exporturi și cooperare. Pentru noi, țările de graniță, este diferit. Pentru noi este în joc existența noastră. Trecutul nostru nu ne oferă prea multe motive să avem încredere în [Rusia]. Ar fi moartea pentru noi.”

Cancelaria și Ministerul german de Externe au refuzat să comenteze aceste acuizații. Însă Annalena Baerbock, ministrul german de externe, a apărat interzicerea exporturilor de arme către Ucraina, spunând că permiterea acestora ar reprezenta „o schimbare de 180 de grade în politica noastră externă”, și ar risca să întrerupă canalele diplomatice prin care se încearcă detensionarea situației, notează Financial Times.

 

Ucrainenii își bat joc de nemți

Nu numai balticii sunt revoltați de manevrele prin care Germnania vrea să-și apere interesele economice legate de Rusia. Primarul Kievului, fostul campion de box Vitali Klitschko, a calificat oferta Germaniei de a trimite 5.000 de căști militare Ucrainei drept o „glumă”.

Fostul boxer spune că a rămas „cu gura căscată” când Germania a refuzat să acorde un ajutor militar substanțial Ucrainei.„Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte. Se pare că Ministerul Apărării nu și-a dat seama că ne confruntăm cu forțe ruse perfect echipate care pot începe o nouă invazie a Ucrainei în orice moment. Ce fel de sprijin me va trimite Germania în continuare. Perne?”, scrie Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola