Evenimentul Istoric > Articole online > General american: Reducerea efectivelor militare ale SUA din Germania, un cadou pentru Kremlin
Articole online

General american: Reducerea efectivelor militare ale SUA din Germania, un cadou pentru Kremlin

Preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea din Germania a 10.000 de militari americani ca pe o sancţiune pentru neîndeplinirea de către Berlin a obligaţiilor de finanţare a NATO.

Iniţiativa „reflectă, din păcate, o lipsă completă de înţelegere din partea preşedintelui (…) a motivului din care avem soldaţi şi aviatori în Germania. Ei nu sunt acolo ca să apere Germania, ci pentru noi”, a mai arătat Hodges.

El a precizat că aceste considerente nu exonerează Germania de datoria de a atinge ţinta de finanţare a NATO, care constituie „o răspundere şi o obligaţie”.

Liderii germani trebuie să găsească o modalitate de a convinge alegătorii că investiţiile militare sunt necesare din cauza ameninţărilor externe, care se manifestă fie sub forma trupelor de pe teren, fie a atacurilor cibernetice.

„Germania trebuie să investească în apărare datorită propriilor motivaţii, nu din cauză că altcineva spune că trebuie”, dar presiunea în acest sens nu va dispărea, a insistat generalul.

Și Obama…

El a reamintit că şi fostul preşedinte american Barack Obama i-a criticat pe cei care profită gratuit de cheltuielile pentru securitate ale Statelor Unite. Orice preşedinte american se aşteaptă ca Germania să atingă obiectivele NATO, a adăugat Hodges.

„Chiar dacă la începutul lui 2021 va fi o altă preşedinţie, vor exista în continuare aşteptări din partea poporului american şi a unei eventuale administraţii Biden privind obligaţiile în continuare ale Germaniei”, a mai spus generalul, care şi-a exprimat speranţa că „va exista un ton diferit, mai amiabil între cei doi vechi aliaţi decât cel pe care îl vedem şi auzim în prezent”.

Hodges a mărturisit că simte că decizia privind trupele este luată cu gândul la politica americană, dar a remarcat şi opoziţia faţă de plan existentă în Congresul SUA.

El a pus la îndoială posibilitatea implementării în următoarele şase luni, aşa cum anunţase Trump, deoarece încă nu există o planificare a deplasării militarilor. Generalul estimează că ar fi nevoie în acest scop de mai mult de două luni şi jumătate de muncă.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola