Evenimentul Istoric > Articole online > Gala premiilor Oscar 2020 a avut cea mai scăzută audienţă din toate timpurile
Articole online

Gala premiilor Oscar 2020 a avut cea mai scăzută audienţă din toate timpurile

Ceremonia decernării Premiilor Oscar 2020 a fost urmărită de cel mai mic număr de telespectatori din istoria acestei gale.

Anul acesta, doar 23,6 milioane de telespectatori s-au aşezat în faţa televizoarelor, tabletelor, laptopurilor, computerelor sau telefoanelor mobile pentru a vedea cine va câştiga marele premiu.

Scăderea este de 20% faţă de anul trecut, precizează Variety.

A doua gală consecutivă fără prezentator principal, şi a treia din istoria premiilor, a înregistrat un rating de 5,3 pe segmentul publicului comercial (cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani), cu 31% mai scăzut faţă de 2019, scrie sursa citată.

Până acum, gala din 2018 înregistrase cea mai mică audienţă – cu 26,5 milioane de telespectatori.

Gala Oscar 2020 a fost totuşi cel mai urmărit eveniment televizat din acest sezon, cu aproximativ 5 milioane de telespectatori peste Grammy şi cu 5,3 milioane peste Globurile de Aur.

În 2019, gala Oscarurilor, cele mai prestigioase premii cinematografice de la Hollywood, a atras în faţa micilor ecrane 29,6 milioane de telespectatori, după ce înregistrase un minim istoric de 26,5 milioane de telespectatori în anul precedent.

Ediţia din 2020 va rămâne însă în istorie pentru victoria repurtată la categoria „cel mai bun film” de pelicula sud-coreeană „Parasite”, primul lungmetraj turnat într-o limbă străină (alta decât engleza) care a câştigat trofeul decernat în cadrul acestei categorii regină a galelor Oscar.

Însă criticii sunt de părere că gala din 2020, ce a avut o durată de peste trei ore şi jumătate, a fost lentă şi cu sincope şi că nu va rămâne în memoria publicului.

Registration

Aici iti poti reseta parola