Evenimentul Istoric > Articole online > Un film sud-coreean a făcut istorie la gala de decernare a premiilor Oscar 2020
Articole online

Un film sud-coreean a făcut istorie la gala de decernare a premiilor Oscar 2020

Producţia sud-coreeană a câştigat patru trofee şi a devenit prima producţie realizată într-o limbă străină care s-a impus la categoria regină a distincţiilor decernate de Academia de film americană – cel mai bun film -, informează revista Variety, citată de agerpres.ro.

Reuşita de la gala Oscar încununează un parcurs extraordinar pe care l-a avut în sezonul hollywoodian acest lungmetraj sud-coreean, considerat o metaforă despre clivajul social dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă.

În pofida barierelor de limbă, filmul „Parasite„, premiat cu trofeul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 2019, a fost apreciat atât de spectatori, devenind un succes de box-office, cât şi de criticii de specialitate.

Cu toate acestea, puţini se aşteptau la această victorie repurtată la categoria „cel mai bun film”.

Înaintea galei de duminică seară, lungmetrajul „1917”, regizat de Sam Mendes, un film epic, îndrăzneţ şi ambiţios despre Primul Război Mondial, era considerat marele favorit pentru câştigarea Oscarului la categoria cel mai bun film, după victoriile obţinute la Globurile de Aur, Producers Guild Awards şi Directors Guild Awards.

În final, „1917” a câştigat trei premii Oscar, impunându-se însă în categorii tehnice – cea mai bună imagine, cel mai bun mixaj de sunet şi cele mai bune efecte vizuale.

CITIŢI ŞI: Cea mai mare gafă din istoria Premiilor Oscar

 

Registration

Aici iti poti reseta parola