Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Frumusețea Turcă, spioana Germaniei care n-a fost dovedită niciodată, moare în pușcărie la doar 23 de ani
Articole online

Frumusețea Turcă, spioana Germaniei care n-a fost dovedită niciodată, moare în pușcărie la doar 23 de ani

Născută la Istanbul într-o familie de fanarioți, pe 1 ianuarie 1895, Despina Davidovich s-a căsătorit cu francezul Paul Storch când avea 17 ani.

Deși au divorțat, căsătoria i-a creat mari probleme lui Paul, care era în armata franceză, în timp ce fosta soție a fost suspectată că spionează pentru dușmanii Franței.

Câțiva factori au determinat autoritățile americane să suspecteze că doamna Storch era spioană. A călătorit prin capitalele lumii schimbându-și frecvent numele:

La Paris, de exemplu, era cunoscută sub numele de Madame Nezie; la Madrid și Londra sub numele de Madame Hesketh; la Roma ca Madame Davidovitch; la New York, ca Madame Despina și la Washington, ca Baroneasa de Bellville.

Își spunea Baronesa de Bellville pentru că, în ultimele luni înainte de arestarea ei, era însoțită aproape peste tot de un misterios baron Henri de Beville (sau de Bellville).

Despina Storch era invitată frecvent la petreceri datorită frumuseții sale remarcabile, fluenței francezei și abilității la dans.

La multe petreceri nu a avut dificultăți să intre în contact cu ofițeri care serveau în forțele aliate și ambasadorii țărilor implicate în război.

La Madrid, Despina Storch și baronul au fost observați contactând agenți germani. După ce cuplul a aflat că este bănuit de spionaj, a plecat rapid din Spania spre Havana.

În Statele Unite

Mai târziu și-au făcut drum spre Statele Unite. Au fost însoțiți de o nemțoaică, doamna Elizabeth Charlotte Nix, și de un bărbat care se presupunea că era un cont francez pe nume Robert de Clarmont.

De îndată ce curiosul cvartet a ajuns în SUA, a fost pus sub supraveghere de către Departamentul Justiției.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola