Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Franța protejează teroriști vinovați de crime în Italia! Odioasa „doctrină Mitterand”
Articole online

Franța protejează teroriști vinovați de crime în Italia! Odioasa „doctrină Mitterand”

Pe 18 și 19 aprilie 1991, când a vizitat România, președintele francez de la acea dată, François Mitterrand, a fost primit de studenții bucureșteni cu o lozincă deloc măgulitoare: „François Mitterrand est l’ami de l’assassin!”. Desigur, tinerii români făceau referire la sprijinul pe care șeful statului francez îl acorda lui Ion Iliescu în ciuda responsabilității sale pentru moartea atâtor oameni la Revoluției.

Alți șase sunt membri ai Brigăzilor Roșii, printre care Marina Petrella, Roberta Cappelli și Sergio Tornaghi, toți condamnați la închisoare pe viață în Italia pentru că au participat la diverse asasinate și răpiri.
În 2008, președintele de atunci al Franței, Nicolas Sarkozy a refuzat să o extrădeze pe Petrella, invocând motive umanitare, ceea ce a stârnit o furie de nedescris în Italia. Petrella a fost găsită vinovată de asasinarea generalului Enrico Galvaligi și doi polițiști.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola