Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Fragment de model de barcă printre noile descoperiri de la Bahra, în nordul Kuweitului
Articole online

Fragment de model de barcă printre noile descoperiri de la Bahra, în nordul Kuweitului

arheologi

Fragment de model de barcă printre noile descoperiri de la Bahra, în nordul Kuweitului

Echipa a efectuat cercetări arheologice într-un sit denumit Bahra 1, situat în regiunea deșertică Al-Subiya, în apropiere de coasta de nord a Golfului Kuweit.

Situl conține dovezi materiale din neoliticul arab și din cultura Chalcolithic Ubaid, un popor din perioada preistorică a Mesopotamiei care s-a dezvoltat în sudul Mesopotamiei la mijlocul mileniului VI î.Hr.

Săpăturile anterioare au scos la iveală o clădire interpretată ca fiind un templu, pe care echipa a continuat să o exploreze pentru a determina modul în care funcționa în cadrul așezării mai largi.

Alte descoperiri din cercetările anterioare de la Bahra 1 includ cea mai mare colecție de ceramică din perioada Ubaid din Peninsula Arabică și un fragment de ac de cupru care este acum expus la Muzeul Național din Kuweit.

Ca parte a săpăturilor din acest sezon, arheologii au continuat să studieze un complex de clădiri, care par să fi fost reconstruite de mai multe ori în timpul ocupării sitului.

În timpul săpăturilor într-una dintre încăperile complexului, a fost descoperit un fragment de pandantiv din piatră care înfățișează o pasăre de pradă cu aripile desfăcute. Reprezentări ale unor astfel de păsări sunt cunoscute din sigiliile Ubaid din nordul Mesopotamiei. Vorbind despre această descoperire, profesorul Belinsky de la PCMA UW a declarat:

„Nu ar fi neobișnuit la o dată ulterioară, dar aici, în mileniul 6 î.Hr. un astfel de obiect este destul de surprinzător”.

Arheologii au găsit, de asemenea, un fragment de model de barcă printre bucăți de ceramică, ceea ce, potrivit cercetătorilor, este o descoperire tipică pentru siturile arheologice din perioada Ubaid și sugerează o legătură cu contactele maritime din această perioadă.

Registration

Aici iti poti reseta parola