Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au scos la iveală soldați uciși în Bătălia de la Camden
Articole online

Arheologii au scos la iveală soldați uciși în Bătălia de la Camden

arheologi

Arheologii au scos la iveală soldați uciși în Bătălia de la Camden

Bătălia de la Camden (16 august 1780), cunoscută și sub numele de Bătălia de la Camden Court House, a fost o victorie majoră pentru britanici în teatrul sudic al Războiului Revoluționar American.

Forțele britanice conduse de generalul-locotenent Charles, Lord Cornwallis, au înfrânt forțele americane numeric superioare conduse de generalul-maior Horatio Gates în afara orașului Camden, Carolina de Sud, consolidând astfel stăpânirea britanică asupra Carolinei după capturarea orașului Charleston.

Arheologii, acționând în numele Fundației Historic Camden, au scos la iveală rămășițele scheletice și artefactele însoțitoare ale 14 soldați din Războiul Revoluționar pe locul unde a avut loc bătălia de la Camden.

Dr. Steven D. Smith, profesor de cercetare la Institutul de Arheologie și Antropologie din Carolina de Sud și cercetător principal al proiectului. „Aceasta este o ocazie rară de a examina și analiza un eșantion mare de soldați din Războiul Revoluționar pentru a obține informații despre sănătatea și dieta lor, vârsta, sexul și pentru a compara datele medico-legale cu cele din documentele istorice.”

Pe baza examinărilor preliminare pe teren, echipa consideră că 12 dintre cadavre sunt soldați continentali patrioți, unul este probabil un loialist din Carolina de Nord, iar unul este un soldat britanic din Regimentul 71xt de Foot, Fraser’s Highlanders.

Arheologul SCIAA, James Legg, a declarat: „Oamenii vizitează în fiecare zi câmpuri de luptă precum Camden, Cowpens și Kings Mountain și nu se gândesc că pășesc în cimitire nemarcate. Morții sunt încă acolo. Activitatea pe care o desfășurăm le onorează sacrificiul, aruncând lumină asupra unor detalii care nu sunt încă documentate în documentele istorice și oferindu-le morminte marcate decent pentru contemplarea vizitatorilor câmpurilor de luptă.”

Registration

Aici iti poti reseta parola