Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Fotografii inedite ale imigranților care sosesc în SUA prin Ellis Island, 1906-1914
Articole online

Fotografii inedite ale imigranților care sosesc în SUA prin Ellis Island, 1906-1914

Fotografii inedite ale imigranților care sosesc în SUA prin Ellis Island, 1906-1914

În jurul anului 1890, a devenit evident că Castle Garden era prost echipat și nepregătit pentru a face față afluxului masiv, ceea ce a determinat guvernul federal să construiască o nouă stație de imigrare pe Ellis Island. În timpul construcției, Barge Office din Battery a fost folosit pentru procesarea imigranților.

Ellis Island a devenit o stație de imigrare vitală pentru intrarea în Statele Unite în anii 1890, când guvernul federal a început să reglementeze imigrația, în loc să permită statelor individuale această responsabilitate. Ellis Island a fost cea mai importantă stație de imigrare din Statele Unite în prima jumătate a secolului al XX-lea, cu un număr estimat de 12 milioane de persoane înregistrate în această stație. Se crede că până la 40% din populația actuală a Statelor Unite își poate urmări cel puțin un strămoș în Ellis Island.

Noua structură de pe Ellis Island a început să primească imigranții care sosesc la 1 ianuarie 1892. Annie Moore, o adolescentă din Irlanda, însoțită de cei doi frați mai mici ai săi, a intrat în istorie ca fiind primul imigrant care a fost procesat la Ellis Island. În următorii 62 de ani, peste 12 milioane de imigranți aveau să sosească în Statele Unite prin Ellis Island.

Augustus Frederick Sherman a fost fotograf amator și membru senior al personalului de la Ellis Island din 1895 până în 1925, ajungând până la al treilea în ierarhie. În perioada în care a lucrat la Ellis Island, Sherman fotografia imigranții care intrau în Statele Unite și care erau reținuți din motive medicale sau pentru interogatorii suplimentare.

Mulți dintre subiecți purtau îmbrăcăminte tradițională din țara lor natală, la cererea lui Augustus F. Sherman, pentru a evidenția locul de unde emigrează fiecare persoană. Ca urmare, Sherman a creat o colecție unică de fotografii care evidențiază diversitatea culturilor care intrau în Statele Unite la începutul anilor 1900 prin Ellis Island.

Fotografiile de mai jos reprezintă o mică colecție de portrete ale persoanelor care emigrează în Statele Unite, realizate de Augustus F. Sherman între 1906 și 1914. Prima fotografie îl prezintă pe un imigrant român, îmbrăcat în haine de cioban, care a ajuns în Statele Unite în 1906. 

cioban român

Registration

Aici iti poti reseta parola