Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Fotografii fascinante cu fața reconstruită a faraonului Ramses al II-lea
Articole online

Fotografii fascinante cu fața reconstruită a faraonului Ramses al II-lea

Cine a fost Ramses al II-lea ?

Ramses al II-lea a condus mai multe expediții militare în Levant, reafirmând controlul egiptean asupra Canalului. Partea timpurie a domniei sale s-a concentrat pe construirea orașelor, templelor și monumentelor, stabilind orașul Pi-Ramesses din Delta Nilului ca nouă capitală, fiind folosit pentru campaniile sale din Siria. Se știe că a condus Egiptul între 1279 și 1213 î.Hr.

I se atribuise o domnie de 66 de ani și 2 luni, cei mai mulți egiptologi de astăzi cred că a preluat tronul la 31 mai 1279 î.Hr. Estimările vârstei sale la moarte variază între 90 și 91 de ani, fiind îngropat într-un mormânt din Valea Regilor. Trupul său a fost descoperit în 1881, iar acum este expus la Muzeul Egiptean.

În 1975, Maurice Bucaille, un medic francez, a examinat mumia la Muzeul din Cairo și observat că se află într-o stare proastă. Președintele francez, Valéry Giscard d’Estaing, a reușit să convingă autoritățile egiptene să trimită mumia în Franța pentru a o recondiționa. În septembrie 1976, mumia a fost întâmpinată pe Aeroportul din Paris cu onoruri militare, iar mai apoi a fost dusă la un laborator de la Musée de l’Homme.

Mumia a fost testată de profesorul Pierre-Fernand Ceccaldi, criminalistul șef la Laboratorul de Identificare Criminală din Paris. Profesorul Ceccaldi a stabilit că: „ Părul a fost conservat foarte bine, având o culoare asemănătoare cu ghimbirul.”

Reîntoarcerea în Egipt

Inspecția rădăcinilor de păr a lui Ramses al II-lea a dovedit că părul regelui era inițial roșu. În Egiptul Antic, oamenii cu părul roșu erau asociați cu zeitatea Set, ucigașul lui Osiris, iar numele tatălui lui Ramses al II-lea, Seti I, însemna „adeptul lui Seth”.

După ce mumia a fost iradiată în încercarea de a fi eliminate ciupercile și insectele, mumia a fost returnată de la Paris în Egipt în mai 1977.

Registration

Aici iti poti reseta parola