Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Fostul secretar de stat Hillary Clinton spune că președintele rus Vladimir Putin „a fost foarte sexist” față de ea în timpul întâlnirilor
Articole online

Fostul secretar de stat Hillary Clinton spune că președintele rus Vladimir Putin „a fost foarte sexist” față de ea în timpul întâlnirilor

putin

Fostul secretar de stat Hillary Clinton spune că președintele rus Vladimir Putin „a fost foarte sexist” față de ea în timpul întâlnirilor

Fostul secretar de stat Hillary Clinton a declarat, într-un interviu recent, că președintele rus Vladimir Putin a fost „foarte sexist” față de ea, menționând totodată că aceștia ar fi avut uneori interacțiuni „utile” departe de mass-media.

În timpul unei conversații cu Financial Times, Clinton a vorbit despre eforturile sale diplomatice cu cel despre care a spus cândva că „nu are suflet” și care a lansat invazia în curs de desfășurare din Ucraina – remarcând sexismul acestuia în timpul mandatului său de secretar de stat.

„A fost foarte sexist față de mine”, a spus ea despre Putin, care a afirmat odată că este „mai bine să nu te cerți cu femeile”, după ce Clinton a deplâns dificultățile de a crea o relație cu el.

Ea a continuat: „Am avut unele interacțiuni interesante, chiar utile, în privat, iar apoi presa era invitată înăuntru și el spunea ceva jignitor despre America. 

Clinton a mai spus că a simțit „campania de influență” a lui Vladimir Putin în ceea ce privește alegerile prezidențiale americane din 2016 – pe care le-a pierdut în fața fostului președinte Donald Trump – își are rădăcinile într-o declarație din 2012, în care a susținut rușii care protestau împotriva revenirii sale la putere la Moscova.

Donald Trump ar fi urmărit să scoată Statele Unite din NATO

Invazia rusă în Ucraina durează de mai bine de 100 de zile, iar administrația președintelui Joe Biden a oferit miliarde de dolari în ajutor militar și umanitar guvernului ucrainean și a impus sancțiuni dure Rusiei.

Clinton, care a fost candidata democrată la alegerile prezidențiale din 2016 și a pierdut în fața lui Trump, a subliniat atitudinea fostului președinte față de alianța militară NATO, în timp ce discuta despre posibila sa revenire la Casa Albă. Ea ar fi declarat ziarului că a considerat că un al doilea mandat al lui Trump este singura cale realistă a lui Putin spre victorie.

„Dacă Trump ar fi câștigat în 2020, el s-ar fi retras din NATO – nu am nicio îndoială despre asta”, a spus Clinton.

Trump a criticat frecvent țările NATO în timpul președinției sale, afirmând adesea că membrii NATO nu și-au îndeplinit plățile către SUA.

Cu toate acestea, fostul președinte a părut să înțeleagă greșit angajamentele de cheltuieli de apărare ale NATO. Țările membre nu plătesc SUA, dar sunt menite să cheltuiască cel puțin două procente din PIB-ul lor pentru apărare, o țintă pe care mulți nu o ating.

Fostul consilier pe probleme de securitate națională John Bolton a declarat la începutul acestui an că Putin îl așteaptă pe Trump să scoată Statele Unite din NATO dacă acesta ar fi obținut un al doilea mandat.

„Am crezut că a pus piciorul în prag, dar cel puțin nu s-a retras atunci”, a spus Bolton în timpul unei discuții găzduite de The Washington Post, în care a amintit sugestia lui Trump din 2018 de a părăsi alianța. „Într-un al doilea mandat al lui Trump, cred că s-ar putea foarte bine să se fi retras din NATO. Și cred că Putin aștepta asta”.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola