Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Fostul președinte al Rusiei cere ca nave de război cu rachete hipersonice să fie staționate în apropiere de Washington DC
Articole online

Fostul președinte al Rusiei cere ca nave de război cu rachete hipersonice să fie staționate în apropiere de Washington DC

Dmitri Medvedev

Fostul președinte al Rusiei cere ca nave de război cu rachete hipersonice să fie staționate în apropiere de Washington DC

Dmitri Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a făcut aceste remarci într-o postare pe Telegram, ca reacție la un apel adresat rușilor de către Ambasada SUA.

Miercuri, ambasada a postat pe Twitter un videoclip în limba rusă în care se spunea că invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina „nu este demnă” de ruși, conform traducerii Reuters.

În replică, Medvedev a spus: „Nu, nu, nu: „Principalul cadou al noului an a fost arsenalul de rachete Zircon care a plecat ieri spre țărmurile țărilor NATO”, potrivit traducerii The Jerusalem Post.

El a cerut apoi ca rachetele să fie amplasate „undeva la 160 de kilometri de coasta [SUA], mai aproape de râul Potomac”, a relatat publicația.

Rachetele hipersonice sunt excepțional de rapide și se pot deplasa pe o traiectorie de zbor imprevizibilă, ceea ce le face mai greu de interceptat cu sistemele tradiționale de apărare aeriană. Zirconul are o rază de acțiune cuprinsă între 310 și 620 de mile, potrivit CNN, care a citat Missile Defense Advocacy Alliance.

Râul Potomac, cu o lungime de 405 mile, trece prin Washington, D.C., sediul guvernului federal american.

Medvedev a descris tweet-ul ambasadei SUA ca fiind un efort cinic de a folosi metode de propagandă nazistă

Miercuri, Rusia a anunțat că își trimite nava de război Amiral Gorshkov, înarmată cu rachete de croazieră hipersonice Zircon, într-o călătorie cu rază lungă de acțiune care va trece prin Oceanul Atlantic, Oceanul Indian și Marea Mediterană.

Medvedev a produs unele dintre cele mai extremiste comentarii de când Rusia a lansat invazia Ucrainei în februarie 2022, lăudând în mod repetat arsenalul nuclear al țării sale și depășind adesea retorica oferită de Putin.

SUA a fost unul dintre cei mai importanți aliați ai Ucrainei în timpul conflictului, trimițând miliarde de dolari în ajutoare și armament țării.

Medvedev a declarat că vederea navei Amiral Gorshkov în largul coastelor SUA va „aduce la realitate pe oricine care reprezintă o amenințare directă la adresa Rusiei și a aliaților noștri”.

Registration

Aici iti poti reseta parola