Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Fostul cancelar german face jocul lui Putin fără nicio rușine: „Occidentul nu va putea izola Rusia de lume”
Articole online

Fostul cancelar german face jocul lui Putin fără nicio rușine: „Occidentul nu va putea izola Rusia de lume”

„Avem nevoie de petrol și gaze pentru a ne încălzi casele”

 

Potrivit Pravda, fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schroeder susține că țările occidentale trebuie să se aşeze la masa negocierilor cu Rusia . Politicianul a subliniat că, oricât de mult și-ar dori Occidentul, nu este posibil ca Rusia să fie izolată pe plan internațional.
Potrivit fostului cancelar, Rusia este o țară imensă și bogată în resurse, iar țările europene vor avea dificultăți fără energia și materiile prime venite din Rusia.

„Nu poți izola o țară ca Rusia pentru o lungă perioadă de timp, nici politic, nici economic. Industria germană are nevoie de materiile prime pe care le are Rusia. Și nu este vorba numai de petrol și gaze, ci și de metale rare, iar aceste materii prime nu pot fi înlocuite ”, a declarat Schroeder pentru The New York Times .

Fostul cancelar a subliniat că lumea nu are altă ieșire și este necesar să se treacă la negocieri. În același timp, potrivit politicianului, dacă se poate ajunge la un dialog, acesta va fi benefic pentru ambele părți.

„Ei au nevoie de petrol și gaze pentru plățile bugetare, iar noi avem nevoie de petrol și gaze pentru a ne încălzi casele”, a rezumat politicianul, scrie Pravda.

Fost cancelar german aflat în solda lui Putin

Schroeder face acum parte din Consiliului de Administraţie al Rosneft, un gigant energetic rusesc de stat, dar a avut un rol decisiv și în companiile care au lucrat la gazoductele Nord Stream şi Nord Stream 2. La începutul lunii februarie, omul lui Putin a fost nominalizat și pentru un loc în Consiliul de Administrație al Gazprom.

Registration

Aici iti poti reseta parola