Evenimentul Istoric > Articole online > Forțele aeriene taiwaneze vor un buget record pentru a-și menține avioanele în zbor, pe fondul presiunilor sporite din partea Chinei
Articole online

Forțele aeriene taiwaneze vor un buget record pentru a-și menține avioanele în zbor, pe fondul presiunilor sporite din partea Chinei

avion

Forțele aeriene taiwaneze vor un buget record pentru a-și menține avioanele în zbor, pe fondul presiunilor sporite din partea Chinei

Cifra reprezintă o creștere de 26% față de cele 29,2 miliarde de dolari taiwanezi aprobați pentru acest an și este aproape dublă față de suma alocată în 2016, când Tsai Ing-wen a fost aleasă pentru prima dată președinte al insulei, potrivit propunerii dezvăluite luni de o sursă legislativă.

Observatorii au declarat că această creștere bruscă a fost un răspuns la mișcările efectuate de avioanele de război ale Armatei Populare de Eliberare (PLA) și la trecerea repetată de către acestea a liniei mediane care separă insula autoguvernată de China continentală.

Forțele aeriene taiwaneze au cerut 17,6 miliarde de dolari taiwanezi pentru taxe de întreținere a echipamentelor și instalațiilor și 19,2 miliarde de dolari taiwanezi pentru întreținere și instalații, care includ achiziții de componente și piese de schimb pentru avioanele sale de luptă, avioane de antrenament, avioane de transport, avioane antisubmarin, elicoptere și instalații terestre aferente, potrivit propunerii.

Sursa a precizat că taxele de întreținere și instalare fac parte din suma de 133,7 miliarde de dolari NT pentru cheltuielile totale de întreținere militară propuse de Ministerul Apărării din insulă și aprobate de cabinetul său la sfârșitul lunii august.

„Toate cheltuielile au încă nevoie de aprobarea legislativului”, a declarat sursa, adăugând că se așteaptă ca legislatorii să facă unele reduceri înainte de a aproba bugetul între ianuarie și februarie anul viitor.

Sursa a declarat că majorarea cheltuielilor pentru costurile de întreținere a fost în principal rezultatul încercărilor frecvente de intimidare ale APL din ultimii ani, în special în ultimele luni, când a trimis mai multe avioane în apropierea Taiwanului, forțând forțele aeriene ale insulei să trimită avioane și să desfășoare rachete pentru a le avertiza.

„PLA și-a sporit intensitatea în trimiterea de avioane de război pentru a ne hărțui de când președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul”, a declarat sursa, adăugând că PLA nu numai că a trimis forțe în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului (ADIZ), dar a zburat cu avioane de război și peste linia mediană.

PLA a organizat o serie de exerciții fără precedent în jurul Taiwanului după ce Pelosi a vizitat Taipei la începutul lunii august

Washingtonul a declarat că vizita lui Pelosi – cel mai înalt politician american care a călătorit pe insulă în ultimii 25 de ani – nu a semnalat o schimbare a politicilor sale privind Taiwanul, dar Beijingul a considerat-o ca o dovadă de sprijin pentru tabăra pro-independență a insulei.

Chieh Cheng, cercetător senior la National Policy Foundation, un think tank afiliat la Kuomintang, principalul partid de opoziție din Taiwan, a declarat că, de la vizita lui Pelosi, APL și-a schimbat tacticile de intimidare a insulei.

„În ultimii doi ani, a trimis în principal avioane de război în ADIZ-ul nostru. Dar, începând cu 3 august, a trimis avioane și nave de război pentru a trece linia mediană și a organizat exerciții militare în apropierea Taiwanului – o practică care a devenit „noua normalitate” pentru creșterea presiunii asupra noastră”, a declarat Chieh.

El a adăugat că APL a trimis drone pentru a spiona insula și a crea teamă în rândul publicului.

Din 3 august, PLA a trimis 525 de avioane pentru a trece linia mediană sau pentru a intra în ADIZ din sud-vestul Taiwanului, potrivit Ministerului Apărării de pe insulă. Ministerul a declarat că PLA a trimis, de asemenea, drone în Taiwan în această perioadă, inclusiv dronele sale de supraveghere BZK-005/007 și KVD-001 și TB-001 – cea mai mare dronă armată a sa.

Registration

Aici iti poti reseta parola