Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cele mai așteptate filme de război din 2024
Articole online

Cele mai așteptate filme de război din 2024

Masters of the Air, filme

Startul listei cu cele mai așteptate filme de război din 2024 îl dă One Life. Cu Anthony Hopkins în rolul lui Nicholas Winton, „Oskar Schindler britanic”, lungmetrajul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto (TIFF) în septembrie 2023.

Filme 2024. One Life (O viață (ianuarie 2024)

Regizat de James Hawes, One Life se concentrează în jurul eforturilor lui Winton din perioada celui de-al Doilea Război Mondial de a salva sute de copii evrei din Cehoslovacia ocupată de germani. Agent de bursă înainte de izbucnirea conflictului, el a reușit să salveze 669 de copii prin intermediul a ceea ce este cunoscut acum sub numele de „Kindertransportul ceh”. Eforturile sale au rămas în mare parte nerecunoscute timp de zeci de ani, iar abia la o înregistrare a serialului BBC That’s Life! (1973-94), lumea întreagă a fost informată despre curajul său.

One Life (O viață) are premiera în cinematografele britanice astăzi, 5 ianuarie 2024.

War Blade (ianuarie 2024)

Plasat tot în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, War Blade se numără printre lansările mai puțin cunoscute.

Produs de Picture Perfect, lungmetrajul îl urmărește pe agentul Robert Banks de la Special Operations Executive (SOE), însărcinat cu salvarea unor membri ai Rezistenței franceze dintr-un buncăr secret german. Pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea, agentul face echipă cu o asistentă germană și cu alți indivizi care nu numai că sunt depășiți ca număr de oameni, dar și ca armament.

În prezent se speculează că War Blade va debuta în cinematografe undeva în ianuarie 2024.

Masters of the Air (Ianuarie-martie 2024)

Deși nu este un film, Masters of the Air este cu ușurință cea mai așteptată lansare din 2024. De la creatorii filmelor Band of Brothers (2001) și The Pacific (2010), Apple TV+ a anunțat inițial că miniseria va fi lansată în 2023 – evident, acest lucru nu s-a întâmplat. Ei bine, avem în sfârșit o dată concretă, serviciul de streaming spunând că primul episod va debuta pe 26 ianuarie, urmând ca un nou episod să fie difuzat în premieră în fiecare vineri după aceea, până pe 15 martie.

Masters of the Air se bazează pe cartea lui Donald L. Miller și urmărește Forța a opta aeriană în timp ce desfășoară misiuni deasupra Europei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cunoscuți sub numele de „Mighty Eightth”, aviatorii care au alcătuit grupul au efectuat 440.000 de ieșiri în timpul conflictului, în care au fost aruncate din cer 697.000 de tone de bombe.

Masters of the Air are o distribuție plină de vedete, printre care Austin Butler, cunoscut pentru că l-a interpretat pe Elvis Presley în filmul Elvis din 2022, și Barry Keoghan, care l-a interpretat pe George Mills în filmul Dunkirk (2017) al lui Christopher Nolan.

Filme 2024. Zona de interes (februarie 2024)

Un alt film din perioada celui de-al Doilea Război Mondial este și The Zone of Interest, plasat în timpul conflictului. Cu Christien Friedel și Sandra Hüller în rolurile principale, această lansare cinematografică din 2024 se concentrează în jurul lui Rudolf Höss, ofițer SS care a fost comandantul Auschwitz în timpul războiului.

Fiind lansat de A24, The Zone of Interest a fost descris ca fiind unul dintre cele mai „obsedante” filme ale anului, în mare parte datorită rolului pe care Höss l-a jucat în implementarea Soluției Finale. El a fost cel care a introdus Zyklon B în camerele de gazare și a fost cel însărcinat cu ridicarea unui nou lagăr lângă Auschwitz, cel care a devenit cunoscut sub numele de Birkenau. Se crede că acțiunile sale din timpul războiului au contribuit la moartea a peste un milion de persoane.

După o proiecție limitată în cinematografele americane în decembrie 2023, „Zona de interes” va avea premiera în Polonia în luna februarie.

Evadare din Germania (aprilie 2024)

Următoarea lansare a celor mai așteptate filme de război din 2024 este Escape From Germany.

Regizat de T.C. Christensen și bazat pe cartea Mine Angels Round About: Mormon Missionary Evacuation From Western Germany, 1939, urmărește un grup de misionari americani – 85, mai exact – care slujeau la o biserică germană chiar înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial și documentează evadarea lor din regimul opresiv din ce în ce mai puternic.

Escape From Germany va debuta în cinematografe pe 11 aprilie 2024.

Filme 2024. Gladiator II (noiembrie 2024)

Dacă nu ar fi fost scrise în ordine cronologică, Gladiator II ar fi fost introdus direct sub Masters of the Air. Are loc continuarea epopeii romane antice din 2000 a lui Ridley Scott.

Având loc la 25 de ani după primul film, Gladiator II se va concentra în jurul lui Lucius Verius II, fiul lui Lucilla și Lucius Verus. Paul Mescal va întruchipa personajul, iar Denzel Washington și Pedro Pascal au semnat, de asemenea, pentru a apărea în această versiune. Deși Barry Keoghan a fost inițial semnat pentru acest proiect, din păcate a trebuit să renunțe din cauza unor probleme legate de program.

Gladiator II este programat în prezent pentru lansare pe 22 noiembrie 2024. 

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024)

Cu Henry Cavill, Alan Ritchson și Alex Pettyfer în rolurile principale, The Ministry of Ungentlemanly Warfare spune povestea originilor Special Operations Executive. Fondată de premierul britanic Winston Churchill, organizația secretă a avut una dintre cele mai periculoase misiuni din timpul celui de-al Doilea Război Mondial: efectuarea de misiuni de recunoaștere, sabotaj și spionaj în întreaga Europă, adesea cu mare risc pentru viața lor.

Deși este programată pentru lansare undeva în 2024, o dată exactă pentru premiera filmului The Ministry of Ungentlemanly Warfare nu a fost încă dezvăluită.

Registration

Aici iti poti reseta parola