Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Femeia în ocultism. De la Pythia la Klodswintha
Articole online

Femeia în ocultism. De la Pythia la Klodswintha

Oracolele de la Delfi erau date de Pythia, care nu profetiza decât de două ori pe an, după ce postea trei zile, se scălda în fântâna Castaliei și mesteca frunze de laur.

Evreii au avut ca prezicătoare pe Maria, sora lui Moisi, pe Debora, Holda și pe cele patru fete ale lui Filip evanghelistul. La etrusci ele aveau precădere în îndeplinirea serviciului divin, iar germanii nu începeau nicio ispravă fără a le consulta.

În Galia, femeia cârmuia poporul prin sfaturile sale.

Nu se făcea pace și nu se declara război fără ca fecioarele druide să nu fie consultate.

Velleda a fost din categoria acestora, un fel de Pythia, care profețea în vremurile de grea cumpănă și ale cărei oracole erau culese cu smerenie,

Îmbrăcată în rochie neagră fără mâneci și cu capul acoperit cu un voal alb, ce-i atârna până la pământ, avea pe cap o cunună de verbină, iar la centură prinsă o seceră de aur. Sceptrul era în formă unui fus, piciorul drept încălțat cu o sandală, iar cel stâng cu o încălțăminte cu vârful întors în sus (botul de caiac).

Marea preoteasă avea insignele protectoare ale druideselor.

Era reprezentată cu un picior pe uscat și altul pe apă. Ținea fusul Parcelor, plin cu lână jumătate albă și jumătate neagră, țesând cu dânsul ideile.

Vrăjitoria, însă, ne-a dat multe exemple în care femeia a jucat un rol de seamă ca pricinuitoare sau martiră.

Astfel, Fredegonda (în imagine), se desfăta ucigând prinții, pe care îi acuza de magie. Aruncă bănuiala asupra unei tinere prințese, numită Klodswintha, sub acuzația că, prin magiile ei, au murit copiii Fredegondei.

Klodswintha fu bătută cu vergi și frumosul păr îi fu tăiat.

Judecătorii hotărâră apoi să o supună la tortura apei clocotite. Un inel fu aruncat într-un cazan cu astfel de apă și acuzata, îmbrăcată în alb, după ce s-a mărturisit și împărtășit, a trebuit să-și vâre brațul în cazan și să caute inelul.

Găsindu-l, zise judecătorilor:

Ați cerut un semn de la Dumnezeu, ca să-mi cunoașteți nevinovăția. El, însă, nu vrea ca să fie ispitit. Mi-a dat tăria ca să sufăr tortura și iată că brațul mi-a fost opărit, fără ca să mă vaiet. Dacă aș fi fost vrăjitoare, cum ați crezut, m-aș fi folosit de puterea mea. Sunt însă creștină și am avut bucuria ca să sufăr o mucenicie.

Klodswintha a fost dusă apoi în închisoare unde a murit curând.(…)

Ca o înșiruire de fapte curate în domeniul ocultismului și raportându-se tot la femeie, cităm:

Ridicarea în aer, după fiecare împărtășanie, a Margaretei din Ungaria
Bernadetta din Lourdes, care plutea la fel, în timpul rugăciunilor
Sfânta Teresa renumită prin similare înălțări
Ținerea suspendată în aer a 12 bandiți prinși de Sfânta Genevieva…

Registration

Aici iti poti reseta parola