Evenimentul Istoric > Exclusiv online > Istoria universală > Femeia care băgase spaima în japonezi când invadaseră Manciuria. Haremul, averea colosală și cruzimea dusă la extrem
Exclusiv online

Femeia care băgase spaima în japonezi când invadaseră Manciuria. Haremul, averea colosală și cruzimea dusă la extrem

În 1931, Japonia a invadat nord-estul Chinei, adică regiunea Manciuria, dar nu a declarat, oficial, război pentru a nu contraveni regulilor proaspetei Ligii a Națiunilor de la Geneva.

Cum Nardine e foarte absorbită de activitatea sa răsboinică celelalte soţii au şi angajat avocaţi şi urmează să se deschidă un proces uriaş pentru anularea testamentului.

În momentul de faţă, vasta avere a mareșalului chinez se află în indiviziune și nimeni.

Vistieria țărei îi păstrează banii, până la pronunțarea unei decizii sau până când un nou căpitan de bandiți se va ivi spre a pune stăpânire pe toate bogățiile acestea.

Fără să se gândeacă o clipă la vasta-i moştenire, Nardine îşi conduce impetuoasă armatele împotriva japonezilor, cari obicinuiesc a desemna actualele hărţueli neoficiale cu numele de „răsboiul Nardino-Japonez”.

Ea râde de meschinul premiu de 2.500 dolari pe care japonezii l-au pus pentru prinderea ei şi se miră cum de poate avea cineva naivitatea să-şi închipuie c’ar putea cumpăra atât de ieftin o văduvă, care valorează 100.000.000 dolari.

 

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola