Evenimentul Istoric > Exclusiv online > Istoria universală > Femeia care băgase spaima în japonezi când invadaseră Manciuria. Haremul, averea colosală și cruzimea dusă la extrem
Exclusiv online

Femeia care băgase spaima în japonezi când invadaseră Manciuria. Haremul, averea colosală și cruzimea dusă la extrem

În 1931, Japonia a invadat nord-estul Chinei, adică regiunea Manciuria, dar nu a declarat, oficial, război pentru a nu contraveni regulilor proaspetei Ligii a Națiunilor de la Geneva.

Uneori e greu să câştigi un bărbat, când acesta are o singură soţie; când posedă însă un harem de 100 de femei, lucrurile stau prost de tot.

Dar Nardine nu se intimidă. Galant, mareşalul îi făcu complimente asupra frumuseţei sale, în ziua când îi fu prezentată de tatăl ei, iar mai târziu, o invită la un ceai, care nu se dovedi însă atât de amar ca cel al generalului Yen, despre care ni se spune că s’ar fi sinucis, pentrucă n’a putut câştiga dragostea unei femei americane.

Mareşalul Chang nu întâmpină nici o greutate în cucerirea Nardinei. Fascinată, tânăra fată îşi părăsi familia şi prietenii, spre a intra în haremul mareşalului. Acest harem urma pe mareşal dela un capăt la altul al ţinutului, în doua trenuri blindate.

Femeile lui Chang făcură o primire foarte proastă nouei venite încercând sa ţeasă o întreagă reţea de intrigi în jurul ei. Mareşalul avea nevoie de un sistem de contabilitate spre a şti care dintre femeile sale trebuia să intre în iatacul său, într’o anumită zi, și Nardine înţelese ce avea de făcut.

Ea deveni secretara mareşalui, nu numai pentru contabilitatea sa amoroasă, dar chiar în chestiunle-i politice şi militare.

Nardine era foarte citită şi vorbia perfect limbile engleză, franceză, spaniolă, chineză și japoneză, aşa că luă curând din mâinile mareşalului grija rezolvării corespondenţei oficiale.

Ajunsă aici, una dintre primele sale măsuri fu să isgonească din harem vre-o tiezeci sau patruzeci dintre femeile care complotaseră împotriva ei.

O vreme fu mulţumită cu această situaţie, dar viata devein curând prea monotonă pentru ea.

Era o amazoană înnăscută şi simţia nevoia luptei. Nardine rugă atunci pe Chang să-i dea voie să ia parte la bătăliile armatelor lui şi după multe insistenţe, o făcu căpitan. Se distinse în câteva bătălii şi foarte curând fu ridicată la gradul de colonel,luând parte active la campania împotriva armatei naționaliste chineze din Sud.

Anul trecut Chang a fost împuşcat în cursul unei bătălii, Nardine, care se afla lângă el, fu și ea rănită grav, dar se însănătoși totuș curând.

Cea mai mare parte din averea lui Chang, care se cifrează la100.000.000 de dolari, a fost lăsată Nardinei cu câteva prevederi speciale pentru 16 din „semi-soţiile” sale.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola