Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Femeia care băgase spaima în japonezi când invadaseră Manciuria. Haremul, averea colosală și cruzimea dusă la extrem
Articole online

Femeia care băgase spaima în japonezi când invadaseră Manciuria. Haremul, averea colosală și cruzimea dusă la extrem

Un episod fabulos al acestui pseudo-război este relatat de Realitatea Ilustrată în numărul din 27 iulie 1933, pe care-l redăm în ortografia originală:

Ministerul de răsboi japonez a pus un premiu de 2.500 dolari pe capul Colonelului Nardine Juan, poreclit „creerul” armatei chineze și care a dat japonezilor mai mult de lucru decât toți ofiţerii chinezi la un loc.

Până aci, nimic extraordinar, întrucât Japonezii caută foarte adesea sa scape, pe această cale, de căpeteniile adversarilor lor.

Partea ciudată o constituie însă faptul că acest Colonel Nardine Juan este o femee.

Eroina noastră nu e de rasă galbenă curată. Ea s’a născut din căsătoria unui diplomat spaniol, în Extremul Orient, cu o femee jumatate belgiană şi jumătate chineză, şi e „prima văduvă” a Mareşalului Chang Tsung-Chang, conducătorul campaniei dela Şantung, care a fost asasinat anul trecut.

Când i s’a adus cadavrul soţului, Nardine Juan, împietrită de durere, s’a ridicat solemnă şi s-a legat prin jurământ să-i răsbune moartea

E o femee încă tânără, dar pe câmpul de luptă dă dovadă de o nemaipomenita cruzime, iar în ce priveşte tactica militară, e un adevarat geniu.

Trupele ei nu iau prizonieri – fiecare soldat japonez, care le cade în mână, trebuie ucis.

E destul să se lanseze vestea ca soseşte regimentul său pe unul din fronturi, pentruca soldaţii japonezi sa fie cuprinşi de panică. E deci uşor de înţeles ca generalii japonezi ard de nerăbdare s’o suprime.

Nardine şi-a întâlnit soţul acum câţiva ani la Shantung, unde tatat său o luase într’o călătorie diplomatică. Mareşalul Chang se ridicase, în decurs de 25 de ani, dela situaţia ştearsă şi clandestină a unui bandit obicinuit, la rangul de quasi-împărat al Şantungului, una din cele mai bogate provincii ale Chinei, guvernând o populaţiune de 40.000.000 de oameni.

El a realizat în acest timp o avere imensă, ce se cifrează la 100.000.000 de dolari. Chang era un bărbat frumos, de o statură uriaşă – 2,10 înălţime – spătos şi bine proporţionat.

Haremul

Era frapant şi majestuos în uniforma sa de mareşal şi se bucura de răsunătoare succese printre femei, datorită bogăţiei, generozitaţei şi curtoaziei sale. Avea la dispoziţia sa o armată foarte numeroasă şi foarte puternică şi poseda vre-o şase palate, iar la vremea când îl întâlni Nardine, avea aproape o sută de soţii, printre care câteva femei albe.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola