Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Faimoase teorii ale conspirației în secolele XX-XXI
Articole online

Faimoase teorii ale conspirației în secolele XX-XXI

consirație

Faimoase teorii ale conspirației în secolele XX-XXI

În timp ce unele teorii pot avea un sâmbure de adevăr, altele sunt pur și simplu fantezii fără temei care câștigă atenție datorită puterii de sugestie și dorinței general umane de a găsi sens în evenimente aparent lipsite de sens. Într-o eră a știrilor false și a dezinformării agresive, este mai important ca niciodată să tratăm teoriile conspirației cu o doză bună de scepticism.

Una dintre cele mai cunoscute teorii ale conspirației este asasinarea lui John F. Kennedy. Pe 22 noiembrie 1963, președintele Kennedy a fost împușcat în timpul unei parade în Dallas, Texas. Aproape imediat, au început să circule zvonuri că asasinarea a fost opera unei conspirații. Unii credeau că CIA sau Mafia sunt implicate, în timp ce alții bănuiau un complot mai elaborat care implica mai multe părți ale ,,ocultei”.

O altă teorie a conspirației celebră este ideea că aselenizarea a fost falsă

O altă faimoasă teorie a conspirației îi implică Illuminati, o societate secretă despre care se spune că există încă din secolul al XVIII-lea. Se presupune că Illuminati caută să stabilească o nouă ordine mondială, controlând politica, finanțele și cultura din umbră. Susținătorii teoriei cred că Illuminati s-au infiltrat la cele mai înalte niveluri ale guvernelor lumii și industriei, manipulând evenimentele pentru a-și servi propriile interese. Deși există unele dovezi istorice care sugerează că Illuminati a fost o organizație reală la un moment dat, majoritatea experților sunt de acord că versiunea modernă a teoriei este în mare parte nefondată.

În 1969, Neil Armstrong și Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au pășit pe Lună, moment care a fost sărbătorit în întreaga lume. Cu toate acestea, unii oameni cred că aselenizarea a fost de fapt filmată într-un studio și că întregul eveniment a fost o farsă. În ciuda dovezilor și argumentelor peremptorii care arată contrariul, această teorie persistă până în zilele noastre.

Atacurile de la 11 septembrie au dat naștere și la o serie de teorii ale conspirației. Mulți oameni cred că atacurile au fost o ,,treabă internă”, orchestrată de guvernul SUA ca pretext pentru a intra în război în Orientul Mijlociu. Unii susțin chiar că avioanele care au lovit Turnurile Gemene nu erau, de fapt, avioane deturnate, ci mai degrabă drone militare sau rachete.

Registration

Aici iti poti reseta parola