Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Experimentul Philadelphia: Catastrofa prin care au trecut membrii echipajului
Articole online

Experimentul Philadelphia: Catastrofa prin care au trecut membrii echipajului

Dispariția de 20 de minute

Parte a unui proiect de cercetare CIA cunoscut sub numele de Project Rainbow, presupusul incident cu USS Eldridge la Philadelphia a devenit neoficial cunoscut sub numele de  „Experimentul Philadelphia”.

Printr-un efort de a pune capăt celui de-al Doilea Război Mondial, povestea spune că armata SUA a început să experimenteze modalități de a pune capăt războiului în cel mai rapid și eficient mod. Una dintre ideile acestora a fost de a acoperi sau de a face invizibile pentru radar, navele. Folosind un dispozitiv numit  „generator de timp zero”, militarii au încercat să facă acest lucru. Totuși, ceea ce se presupune că s-ar fi întâmplat a fost complet neașteptat.

Pe 28 octombrie 1943, comutatorul ar fi fost aruncat pe generatorul de timp zero. Afirmația martorului ocular că a văzut USS Eldridge cum începe brusc să strălucească într-o ceață verde-albastră, a făcut mulți oameni să se întrebe ce s-a întâmplat de fapt.

Timpul a trecut, nimeni nu știa ce s-a întâmplat cu nava, iar după 20 de minute, Eldridge a reapărut, însă total diferită față de cum arăta. O mare parte din navă era în flăcări, iar parte din membrii echipajului ar fi înnebunit după această experiență. Rapoartele arată că mulți membri ai echipajului s-ar fi contopit cu nava, odată reîntoarsă pe mare, părți ale corpului lor fiind găsite în corpul exterior de oțel al navei.

O simplă poveste ?

Potrivit membrilor supraviețuitori ai echipajului navei, în timpul presupusei dispariții de 20 de minute a navei, aceasta ar fi reapărut în Virginia. Fără a exista vreo dovadă concretă a acestui experiment, marina americană neagă experimentul Philadelphia.

Cu toate acestea, USS Eldridge a existat, fiind vândut Greciei în 1951, iar în cele din urmă dezafectat și vândute resturile în anii ’90. Oficiul pentru Cercetări Navale a declarat că aceste câmpuri de forță care ar putea face o navă invizibilă nu „se conformează legilor fizice cunoscute”. Având în vedere că nu există documente oficiale despre acest eveniment, este foarte probabil ca Experimentul Philadelphia să rămână doar o poveste.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola