Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Eva Braun, o privire mai apropiată asupra soției Fuhrer-ului
Articole online

Eva Braun, o privire mai apropiată asupra soției Fuhrer-ului

Adolf Hitler

Eva Braun, o privire mai apropiată asupra soției Fuhrer-ului

Adesea prezentată ca fiind nimic mai mult decât o simplă soție, Braun a avut mult mai multe informații despre viața în Germania nazistă decât oricine altcineva. În scurt timp, Eva Braun a devenit o parte integrantă a mașinăriei, menținând lucrurile în funcțiune sub domnia lui Hitler.

Adolf Hitler este probabil unul dintre cei mai cunoscuți oameni din istorie. Responsabil pentru una dintre cele mai infame perioade din istoria modernă, acesta este bine cunoscut în întreaga lume pentru acțiunile devastatoare pe care le-a pus în aplicare.

De-a lungul anilor, soția Fuhrer-ului a început să dobândească o înțelegere serioasă a campaniei acestuia și a viziunii sale asupra lumii. Loialitatea ei față de soțul ei a avut un impact profund asupra propriului cerc interior al lui Hitler și, dacă membrii cheie ai partidului nu reușeau să creeze o relație cu Braun, erau lăsați deoparte. Apropierea ei de Hitler i-a permis să realizeze multă propagandă pentru partid, în special prin intermediul fotografiei. Captând părți importante din viața privată a lui Hitler, Braun a realizat o serie de cărți ilustrate care s-au vândut foarte bine. În plus, femeia a făcut o avere din filmele sale de familie, adunând o sumă considerabilă de-a lungul vieții sale.

În ciuda apropierii sale de cercul intim al lui Hitler, există numeroase dovezi care sugerează că nu se simțea atât de sigură pe cât părea a fi. Pe lângă faptul că a încercat să se sinucidă împușcându-se în piept, ea a luat o supradoză de 35 de somnifere după ce nu a primit vești de la soțul ei pentru o perioadă lungă de timp.

Loială până la capăt

De-a lungul anilor, Eva Braun a devenit din ce în ce mai lipsită de griji și, chiar și spre sfârșitul războiului, a trăit într-un nivel de confort ridicat. Alimentând paranoia Fuhrer-ului, ea a mers atât de departe încât i-a susținut viziunea de a lupta până la capăt cu o „moarte de erou” în cazul în care dușmanii săi ar fi câștigat teren. Actul a sfârșit prin a fi pus în aplicare. După ce s-au căsătorit la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, cei doi s-au sinucis într-un pact comun. Loială până la capăt, Braun a fost cea mai importantă persoană pentru campania lui Hitler și, pictând propria versiune a vieții lor de familie, a reușit să mențină iluziile lui chiar mai mult timp decât ar fi putut să o facă de unul singur.

Registration

Aici iti poti reseta parola