Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Emmanuel Macron speră la o soluție diplomatică în războiul din Ucraina: „Nu trebuie să umilim Rusia și pe Vladimir Putin”
Caleidoscop

Emmanuel Macron speră la o soluție diplomatică în războiul din Ucraina: „Nu trebuie să umilim Rusia și pe Vladimir Putin”

macron

„Rusia nu trebuie izolată pe plan internațional”, a avertizat Macron

Recent, într-un interviu acordat presei franceze, Emmanuel Macron a avertizat națiunile din Occident să nu umilească Rusia și pe Vladimir Putin, fiind necesar să „țină ușa deschisă” pentru angajamentul diplomatic:

„Nu trebuie să umilim Rusia, astfel încât în ​​ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieșire prin mijloace diplomatice”, a spus el într-un interviu acordat presei franceze, publicat sâmbătă.

Mai mult decât atât, președintele Franței s-a oferit să conducă discuţiile diplomatice dintre Rusia şi Ucraina:

„Sunt convins că rolul Franței este să fie o putere de mediere”, a spus el, potrivit Reuters.

Chiar dacă consideră că o soluție diplomatică este cheia pentru rezolvarea conflictului, Macron a subliniat greșeala „istorică” pe care a făcut-o liderul de la Kremlin, după ce a anunțat „operațiunea specială” din țara vecină:

„Cred și i-am spus lui [Putin] că face o greșeală istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el însuși și pentru istorie”, a spus Macron.

În contextul în care preşedintele ucrainean i-a mulţumit pentru ajutorul militar impresionant care contribuie la rezistenţa ucraineană, şeful statului francez a indicat că acest sprijin va continua să fie consolidat, la fel ca asistenţa umanitară furnizată de Franţa. 

Liderul rus s-a „izolat” pe scena mondială

Pacea va veni cu „Ucraina și Rusia la masă”, este de părere Macron. El a atras atenția în trecut că este o mare greșeală ca Rusia să fie umilită și izolată internațional. 

Săptămâna trecută, Macron și cancelarul german Olaf Scholz l-au îndemnat pe Putin să poarte „negocieri directe serioase” cu Ucraina. Liderii europeni i-au cerut lui Putin să găsească o „soluție diplomatică a conflictului” în timpul unui apel telefonic.

Răspunsul liderului de la Kremlin nu a fost cel așteptat, menționând că livrările de arme către Ucraina nu fac decât să destabilizeze și mai mult situația din regiune.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola