Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Elon Musk a vizitat locul atacurilor teroriste comise de Hamas pe 7 octombrie în Israel, după ce a fost acuzat de antisemitism
Articole online

Elon Musk a vizitat locul atacurilor teroriste comise de Hamas pe 7 octombrie în Israel, după ce a fost acuzat de antisemitism

Elon Musk, vizită în Israel

Elon Musk a vizitat o zonă din Israel care a fost vizată de Hamas în timpul atacurilor sale teroriste de luna trecută, la câteva săptămâni după ce omul de afaceri a fost acuzat de antisemitism.

Elon Musk a fost acuzat de antisemitism

Militanții Hamas s-au infiltrat în satul, care se află la aproximativ cinci kilometri est de Gaza, la 7 octombrie, ucigând peste 100 de civili. Aceasta a făcut parte dintr-o serie de atacuri care au ucis în total aproximativ 1.200 de persoane.

Atacurile au dus la lovituri de retorsiune din partea Israelului, care au ucis peste 14.500 de persoane în Gaza, potrivit autorităților palestiniene.

Înregistrarea video furnizată de biroul lui Netanyahu îl arată pe Musk inspectând devastarea din Kfar Aza, inclusiv numeroase case incendiate, în timp ce primește explicații de la un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene și de la un alt oficial.

Musk, Netanyahu și oficialii au vizitat locuința lui Ofir Libstein

Libstein a fost ucis în timp ce lupta împotriva teroriștilor Hamas în kibbutz, potrivit The Times of Israel.

Musk și Netanyahu au mers, de asemenea, la locul răpirii lui Avigail Idan, în vârstă de 4 ani, ai cărei părinți au fost uciși în fața ei pe 7 octombrie. Idan a fost luată ostatică, dar a fost eliberată duminică.

Musk s-a întâlnit anterior cu Netanyahu în California, în septembrie, când cei doi au discutat despre prezența antisemitismului pe X, platforma de socializare a lui Musk, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Musk a înfuriat oficialii israelieni luna trecută când a declarat că intenționează să ofere acces la internet prin Starlink palestinienilor din Gaza

De asemenea, miliardarul urmează să se întâlnească cu președintele Israelului, Isaac Herzog, biroul președintelui declarând pentru Business Insider că Musk și Herzog vor discuta despre antisemitismul de pe Twitter.

O postare a lui Musk pe X la începutul acestei luni, în care s-a referit la o postare antisemită ca fiind „adevărul real”, a atras reacții de respingere pe scară largă. Casa Albă a denunțat-o ca fiind o „promovare detestabilă a urii antisemite și rasiste”:

„În cadrul întâlnirii lor, președintele va sublinia necesitatea de a acționa pentru a combate antisemitismul în creștere online”, a declarat biroul lui Herzog.

Ulterior, Musk a vorbit cu biroul lui Netanyhahu și cu șeful Shin Bet, Ronen Bar, și le-a spus clar că „nu se grăbește” să activeze comunicarea prin satelit în Gaza.

După vizita sa de luni la Kfar Aza, Musk a postat pe X:

„Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola