Evenimentul Istoric > Articole online > El Terrible și-a găsit primul naș în El Barreta
Articole online

El Terrible și-a găsit primul naș în El Barreta

S-a născut la 1 septembrie 1976, în Tijuana (Mexic), într-o familie de condiţie modestă, îmbrăţişând boxul, deopotrivă ca pe o pasiune, dar şi dedicându-i-se cu abnegaţie.

În acelaşi an, după succesul în faţa lui Manny Pacquaio, a pierdut, în meciul cu Zahir Raheem.

În meciurile revanşă, desfăşurate la 21 ianuarie şi 18 noiembrie 2016, a pierdut în faţa pugilistului filipinez, prin KO.

A urcat în categorie şi a pierdut în faţa americanului David Diaz, la 4 august 2007.

După această înfrângere a anunţat că se retrage din ring.

A revenit în 2010 şi, la 27 martie, a luptat, la semimijlocie, în versiunea WBC, şi a câştigat în meciul cu Jose Alfaro, în Monterey (Mexic), pentru ca în acelaşi an să-i învingă, la semiuşoară, pe Willie Limond – la 11 septembrie – şi pe Jorge Rodrigo Barrios – la 18 decembrie 2010.

În confruntarea, pentru titlul interimar WBA, la semiuşoară, Erik Morales a pierdut, la puncte, în faţa argentinianului Marcos Rene Maidana – EL Chino.

A reuşit, însă, în 17 septembrie 2011, să câştige prin KO tehnic, cu mexicanul Pablo Cesar Cano – El Demoledor, reuşind astfel să obţină al patrulea titlu mondial în patru categorii diferite, performanţă ce depăşea palmaresul titraţilor săi conaţionali – Julio César Chavez, Salvador Sánchez sau Ricardo López.

A încrucişat mănuşile, în 2012, la 24 martie, cu pugilistul american Danny Oscar Garcia, în faţa căruia a pierdut, la puncte, pentru ca în meciul revanşă, pentru unificarea titlurilor pentru versiunile WBA şi WBC, să piardă prin KO.

În 2012, a ales să se retragă din activitatea competiţională. A revenit, însă, asupra deciziei, dându-şi acordul pentru un meci, în 22 marie 2014, cu Jorge Paez Jr. în Monterey (Mexic).

Cu câteva săptămâni înainte de meci, a fost nevoit să renunţe, în urma unei accidentări la braţul drept.

De data aceasta, corpul l-a trădat şi a fost nevoit să îşi încheie cariera la 37 de ani.

Câţiva ani mai târziu, în 2015 a trecut în spatele ringului, devenind antrenorul pugilistului american Jessie Vargas.

„Am văzut meciurile sale cu Marco Barrera şi Manny Pacquiao. Erik a luptat intens, cu dăruire. Din acest motiv, l-am vrut în colţul meu”, a motivat Vargas alegerea ca antrenor a celui care a fost supranumit ‘El Terrible pentru modul său spectaculos de a boxa.

Conform unui clasament întocmit de ESPN, El Terrible, cu 52 de victorii, dintre care 36 prin KO, şi 9 înfrângeri, a fost plasat pe locul 49 în topul celor mai buni 50 de pugilişti din istorie, iar în iunie 2018 a fost inclus în International Boxing Hall of Fame.

 

Sursa: Agerpres

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola