Gazele și ureea determină producția agricolă și prețul alimentelor
Ceea ce nu ne spun elitele care promovează marea resetare este că tranziția la economia verde va declanșa un efect de domino. Astfel, gazele naturale sunt un element critic în fabricarea îngrășămintelor. Ureea este în esență amoniac în stare solidă, al cărui proces presupune reacția amoniacului cu dioxidul de carbon- CO2. dar pentru ecologiști acest dioxid de carbon este diavolul și toată lumea e silită să lupte împotriva lui. Problema este desigur că fără gaze naturale nu există uree, iar fără uree nu există îngrășăminte. Fără îngrășăminte producția agricolă scade- iar foametea începe să bată la ușă. Deja, prețurile spot la uree au crescut la valori uriașe.
Ce urmează, le-a explicat un fermier australian jurnaliștilor de la MSN „Nu numai că nu vom putea crește vite sau cereale sau ceva de genul acesta, dar chiar dacă am putea, nu le putem transporta pentru că nu avem Adblue” (AdBlue este necesar pentru vehiculele diesel – jumătate din toate camioanele de pe drumurile australiene funcționează cu motorină).
„Du-te și uită-te în dulap și în frigider, și îți garantez că e nevoie de uree pentru a produce aproape fiecare articol de acolo, fie că este vorba de friptură, salată sau conserve de fasole.
În Europa, criza energetică completă este deja agravată de politicile din ce în ce mai distructive ale celor care se încăpățânează să producă mai multă energie solară și eoliană, deși este mult mai costisitoare. Tot politicile establishmentului progresist sunt responsabile în mare măsură de criza lanțului de aprovizionare.
După frig, urmează foamea
Electricitatea provine în mare parte din gaze naturale, iar gazul natural provine de la ruși. Cu ochii pe Rusia, prețul de referință al gazelor naturale în Europa a crescut peste 100 de euro. Și nu e decât începutul. Politicienii europeni și-au petrecut ultimul deceniu distrugând sistemele proprii de prodecere a energiei și înlocuindu-le cu tpt felul de jucării pentru a arăta cât de progresiști sunt. Urmarea, europenii vor cam face frigul în iarna asta și în curând și foamea. După care ar putea urma ceva și mai rău, pentru că istoria ne învață că de cele mai multe ori, creșterea prețurilor la alimente provoacă tulburări civile, revoluții și războaie.
Iar criza alimentară e greu de crezut că mai poate fi evitată,
Nu se pot produce îngrășăminte fără uree și gaz. Ca urmare, dacă prețul la uree și gaze naturale crește, crește și prețului îngrășămintelor și al alimentelor. Asta ca să nu mai vorbim de impactul pe care îl are motorina asupra pețurilor alimentare.
A ne aștepta ca prețul alimentelor să rămână stabil atunci când toate prețurile ingredientelor necesare cresc vertiginos ar fi o dovadă de nebunie, scrie Chris Macintosh pe site-ul International Man.