Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Dușmanii SUA nu mai cred că Biden poate face ceva contra lor. Președintele american, desființat de cei care l-au adus la putere
Articole online

Dușmanii SUA nu mai cred că Biden poate face ceva contra lor. Președintele american, desființat de cei care l-au adus la putere

Unul dintre cele mai bune exemple vine din articolul publicat cu câteva zile în urmă de The Wall Street Journal. Câteva pasaje vă vor lămuri exact care e trendul în presa globalistă.

„Dacă aveți impresia că președintele Biden are probleme acasă, aruncați o privire la ceea ce se întâmplă în lume. Iranul, Rusia și China caută toate să stabilească o nouă hegemonie regională și deseori lucrează împreună pentru a o face. Liderii lor nu par să creadă că domnul Biden poate sau va face ceva pentru a-i opri.

Sfidarea iraniană

Iranul și-a dezvăluit disprețul față de cererile SUA săptămâna trecută, când discuțiile nucleare au fost reluate la Viena. SUA au deschis procedura cu o excepție la sancțiuni pentru a permite Iranului să vândă energie electrică Irakului. Rezultatul? Un înalt oficial american a recunoscut sâmbătă, după ce ultima rundă de discuții s-a încheiat, că Iranul nu și-a arătat dorința de a încetini îmbogățirea cu uraniu și chiar a renunțat la acordurile din rundele anterioare.

Oficialii americani și europeni au informat presa despre intransigența Iranului, dar păreau să nu știe cum să răspundă. Iranienii „continuă să-și accelereze programul nuclear în moduri deosebit de provocatoare”, a spus un oficial american presei pe fundal, iar „ultima lor provocare” se pregătește „pentru dublarea capacității lor de producție de uraniu îmbogățit cu 20%” .

Cum au răspuns americanii la această sfidare? Jurnaliștii de la The Wall Street Journal sunt stupefiați: „Lumea este pregătită să sprijine o revenire reciprocă la conformitate de ambele părți. Lumea este pregătită chiar să se angajeze economic cu Iranul și diplomatic cu Iranul. Dar pentru asta, Iranul trebuie să dea dovadă de seriozitate la masă și să fie pregătit să revină în scurt timp, în conformitate cu acordul”, a spus oficialul american. Cererea ca Iranului să facă ceea ce a refuzat deja va întări convingerea Teheranului că nu va plăti niciun preț dacă va continua să îmbogățească uraniu până când va ajunge la pragul care să-i permită să fabrice o bombă.

Ideologia progresistă, confruntată cu lumea reală

Ziariștii de la The Wall Street Journal au încetat să-i mai caute scuze lui Biden.
„Problema administrației Biden este că a intrat în funcție crezând că principala amenințare la adresa stabilității mondiale a fost Donald Trump. Păreau cu adevărat să creadă că, dacă SUA s-ar oferi să pună capăt sancțiunilor împotriva Iranului, regimul de la Teheran ar reveni la acordul din 2015.

SUA au atenuat unele sancțiuni în mod preventiv și nu au fost dispuse să tragă Iranul la răspundere pentru că a refuzat să permită inspectorilor nucleari ONU să le monitorizeze progresul nuclear.”

China nu dă două parale pe sancțiunile americane

„China cumpără petrol iranian, încălcând sancțiunile SUA, dar și SUA nu face nimic în acest sens. Oficialul Biden a spus că acest lucru a fost cel mai bine gestionat „diplomatic” și că președintele a abordat direct problema cu președintele chinez Xi Jinping. Dl Biden a slăbit campania de presiune maximă a domnului Trump împotriva programului nuclear al Iranului și nu a pus în locul lui decât cereri diplomatice.

Are Biden act de cojocul lui Putin?

În ciuda declarațiilor insistente că Rusia pregătește o invazie a Ucrainei, administrația Biden nu are nici aici soluții și nici dorința de a se implica mai mult .

„SUA prevăd consecințe îngrozitoare dacă Rusia va invada, dar nu au vândut mai multe arme Ucrainei și nu au putut organiza prea multe acțiuni colective la reuniunea miniștrilor NATO de săptămâna trecută. Casa Albă spune că dl Biden va vorbi cu domnul Putin într-un apel virtual marți, deși după prima lor întâlnire rusul a devenit mai agresiv.

Domnul Biden a venit în funcție promițând că va vorbi dur împotriva domnului Putin, spre deosebire de domnul Trump, dar acțiunile sale au fost mai slabe. El a retras sancțiunile americane împotriva gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia și Europa, chiar dacă încearcă la fiecare pas să restricționeze producția de petrol și gaze din SUA. Prețurile globale mai mari ale energiei le dau mai multă putere lui Putin și Iranului”.

Afganistanul a schimbat percepția asupra Statelor Unite

Potrivit ziariștilor americani, a existat un punct în care adversarii SUA s-au convins de ce poate Biden cu adevărat.

„Presa americană a uitat de Afganistan, dar restul lumii nu. Cauza și efectul direct sunt greu de cunoscut, dar pare din ce în ce mai probabil că retragerea catastrofală a domnului Biden din Afganistan a ridicat îndoieli în rândul adversarilor cu privire la angajamentele Statelor Unite și la judecata președintelui. Au scopul de a profita.

Lumea intră într-o perioadă periculoasă. Bărbații duri de la Moscova, Teheran și Beijing îl vor testa pe domnul Biden pentru a-și extinde puterea și sferele de influență și nu este deloc clar dacă și cum va răspunde domnul Biden”, notează The Wall Streer Journal.

Jurnaliștii de la The Wall Street Journal nu mint cu nimic. În ciuda demonstrațiilor de forță de la Marea Neagră la Marea Chinei de Sud, SUA se află în defensivă pe toate fronturile importante ale lumii. Dar asta nu datează de azi de ieri. Problema este că acum lucrurile au devenit extrem de oresante, iar Biden nu e capabil să le rezolve. Dar presa și toți cei cu capul pe umeri știau asta încă înainte de alegeri.

Registration

Aici iti poti reseta parola