Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Drogurile de astăzi sunt medicamentele de ieri. Cum era folosită cocaina la începutul secolului XX
Articole online

Drogurile de astăzi sunt medicamentele de ieri. Cum era folosită cocaina la începutul secolului XX

Tratament făcut cu substanțe tari

În 1895, compania germană Bayer a concluzionat că heroina poate fi creată din morfină și poate fi utilizată ca remediu pentru astm, tuse și pneumonie. Potrivit celor mai buni medici, Bayer a început să vândă produsul în 1898, devenind un remediu eficient într-o perioadă în care tuberculoza și pneumonia făceau ravagii.

Pe de altă parte, cocaina a devenit un medicament eliberat fără rețetă la începutul secolului al XX-lea. A fost folosit pentru tuse și congestie toracică, mulți oameni luând acest tratament și pentru durerile de dinți.

Un alt remediu folosit pentru tuse era cloroformul, ceea ce știm acum că este folosit pentru oamenii inconștienți. În ciuda faptului că a contribuit la ameliorarea simptomelor tusei, produsele farmaceutice au scos la iveală rapid că utilizarea morfinei, cocainei și a cloroformului a dus la consecințe grave asupra sănătății oamenilor, de cele mai multe ori ajungând chiar la deces.

Medicii ai căror pacienți au luat cure de heroină au observat că acei pacienți au început să sufere de efecte secundare. Dozele inițiale care au fost luate nu mai funcționau, necesitând o doză crescută pentru tratarea simptomelor. Pacienții au devenit dependenți de medicament și au suferit halucinații.

Interzicerea medicamentelor

Până în 1912, tot mai mulți oameni au devenit dependenți de droguri, iar pacienții, în majoritatea lor fiind bărbați tineri, l-au folosit mai degrabă în scopuri recreative, decât pentru tratarea unor boli. Heroina a fost interzisă în Statele Unite în 1924, deoarece pacienții deveniseră dependenți de substanță.

Cocaina a suferit o soartă similară din cauza efectelor secundare severe, inclusiv halucinații, depresie și dependență. Aproximativ 200.000 de persoane sufereau de dependență de cocaină până în 1902. Drogul a fost în cele din urmă interzis în 1914 și, deși utilizarea acestuia a scăzut în deceniile următoare, a reapărut ca drog recreativ în anii 1970.

Odată cu interzicerea acestor medicamente, oamenii de știință, de-a lungul anilor, au găsit remedii mai bune pentru simptome ușoare și afecțiuni simple, care nu vor duce la dependența pacienților.

Registration

Aici iti poti reseta parola