Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Dovezi ale unei tabere romane de marș descoperite la Paderborn. Premieră pentru regiune în privința activității Imperiului Roman
Articole online

Dovezi ale unei tabere romane de marș descoperite la Paderborn. Premieră pentru regiune în privința activității Imperiului Roman

romani

Arheologii au găsit dovezi ale unei tabere romane de marș în Paderborn, în estul Rinului de Nord-Westfalia, Germania.

Dovezi ale unei tabere romane de marș descoperite la Paderborn. Premieră pentru regiune în privința activității Imperiului Roman

dovezi

Săpăturile au fost efectuate de către Asociația Regională din Westfalia-Lippe (LWL) înainte de construirea unui nou campus educațional la Spitalul St. Johannisstift.

Arheologii au găsit fragmente din mai multe amfore romane diferite de vin, pe lângă două cuptoare de câmp vechi de peste 2.000 de ani.

Paderborn a fost fondat ca episcopat de către Carol cel Mare în anul 795 d.Hr. Potrivit cercetătorilor, descoperirea este primul semn de activitate militară romană găsit în zona Paderborn.

Tabăra ar fi fost construită pe un deal plat ridicat, în situl spitalului St. Johannisstift, semănând probabil cu alte tabere de marș tipice, cu o zonă poligonală înconjurată de un zid de pământ cu un șanț în formă de V în față.

„Descoperiri de amfore precum cele găsite la Paderborn au ieșit la iveală până acum doar în tabere militare precum Haltern am See sau Bergkamen-Oberaden. Faptul că amforele au fost găsite acum în orașul Paderborn este remarcabil”, spune Prof. Dr. Michael M, director al LWL Arheologie pentru Westfalia.

Cuptoarele de câmp au fost construite prin săparea unei gropi cu o adâncime de până la 60-80 cm în formă de opt. În general, cuptoarele de câmp erau construite doar în taberele de marș temporare, folosite pentru coacerea pâinii între marșuri în timpul campaniilor.

Au fost prelevate diferite mostre de cărbune de lemn din cuptoare și trimise la Universitatea din Kiel pentru datarea cu carbon 14. Rezultatele obținute plasează cuptoarele în perioada campaniilor augustane din Germania, în jurul anului 12 î.Hr. Campaniile au fost o serie de conflicte între triburile germanice și Imperiul Roman pentru extinderea teritoriului.

Registration

Aici iti poti reseta parola