Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Douăzeci din cele treizeci și cinci de crime pe care se lăuda Casanova Killer că le-a comis în câteva luni
Articole online

Douăzeci din cele treizeci și cinci de crime pe care se lăuda Casanova Killer că le-a comis în câteva luni

Paul John Knowles, cunoscut și sub numele de Casanova Killer, a fost un ucigaș în serie american care a fost acuzat pentru moartea a 20 de oameni în 1974, deși el a susținut că a luat 35 de vieți.

Knowles susținea că i-a aruncat corpul în râul Mississippi, dar nu a fost niciodată recuperat.

Octombrie

Knowles a sosit la Marlborough, Connecticut, la mijlocul lunii octombrie 1974, unde și-a continuat crimele.

El a intrat în casa lui Karen Wine și a fiicei ei de 16 ani, Dawn, pe 16 octombrie, unde le-a legat și le-a violat, înainte de a le ucide cu o ciorap de nylon. Singurul lucru găsit lipsă de la domiciliul lor a fost un magnetofon.

Până la 18 octombrie 1974, Knowles se îndreptase spre Woodford, Virginia, unde a pătruns în casa lui Doris Hosey, în vârstă de 53 de ani, a împușcat-o cu pușca soțului ei, apoia șters amprentele și a așezat-o lângă trupul ei.

Conducând în continuare mașina furată a lui William Bates, Knowles a luat doi autostopiști în Key West, Florida, cu intenția de a-i ucide pe amândoi, dar planul său a fost stricat când un polițist care l-a oprit pentru o neregulă de circulație.

Fără să știe cu cine avea de-a face, ofițerul l-a lăsat pe Knowles să plece cu un avertisment.

Zguduit de experiență, lui Knowles i s-a făcut milă de autostopiști și i-a lăsat în Miami, Florida unde și-a contactat avocatul la scurt timp după aceea.

El a respins sugestia avocatului său de a se preda, dar i-a predat o mărturisire înregistrată. A plecat din oraș înainte ca poliția să fie informată despre prezența sa.

Noiembrie

La 6 noiembrie 1974 în Milledgeville, Georgia, Knowles s-a împrietenit cu Carswell Carr și a fost invitat apoi în casa lui Carr pentru a petrece noaptea. El l-a înjunghiat pe Carr și apoi a sugrumat-o pe fiica lui Carr, în vârstă de 15 ani.

Knowles a fost suspectat de asasinarea autostopistului Edward Hillard de pe 2 noiembrie, găsit într-o pădure, și a însoțitoarei acestuia, Debbie Griffin, al cărui cadavru nu a fost recuperat niciodată.

În timp ce bătea barurile din Atlanta, pe 8 noiembrie Knowles s-a întâlnit cu jurnalista britanică Sandy Fawkes, impresionând-o cu aspectul care era o „încrucișare între Robert Redford și Ryan O’Neal”.

Au petrecut noaptea împreună, dar el a fost în mod repetat incapabil să întrețină relații sexuale în următoarele zile.

S-au despărțit pe 10 noiembrie, dar a doua zi Knowles a luat o cunoștință a lui Fawkes, Susan Mackenzie, și a amenințat-o cu arma ca să facă sex. Ea a scăpat și a notificat poliția, dar când oamenii de legii au încercat să-prindă, Knowles a pus mâna pe o pușcă și a scăpat.

Câteva zile mai târziu, în West Palm Beach, Florida, a intrat în casa invalidei Beverly Mabee, de unde a răpit-o pe sora ei și le-a furat mașina. De acolo, a călătorit la Fort Pierce, Florida, ajungând în noaptea următoare. El și-a eliberat ostatica fără să-i facă vreun rău.

Capturarea lui Knowles

În dimineața zilei de 16 noiembrie, ofițerul Charles Eugene Campbell a recunoscut mașina furată din Florida și a încercat să-l aresteze, dar Knowles a reușit să-l ia ostatic pe Campbell.

S-a îndepărtat cu mașina de patrulare, folosind ulterior sirena acesteia pentru a-l opri pe șoferul James Meyer, căruia i-a furat automobilul.

Acum, împovărat cu doi prizonieri, Knowles i-a dus pe cei doi bărbați într-o zonă îndepărtată, din comitatul Pulaski, Georgia, și i-a legat de un copac înainte de a-i împușca pe fiecare în cap.

La scurt timp după aceea, Knowles a trecut mașina printr-un blocaj rutier al poliției (blocajul rutier a fost înființat de detectivul șef al județului Henry Philip S. Howard și ofițerul Jerry Key) în comitatul Henry, Georgia, după ce a fost implicat într-o urmărire auto.

A părăsit vehiculul, a tras în ofițerii urmăritori. Knowles a fost împușcat în picior, iar ofițerul Jerry Key a fost rănit când mașina furată a lui Knowles s-a tamponat cu mașina sa de patrulare.

A urmat o cursă haotică, Knowles fiind urmărit de câini, ofițeri din mai multe agenții și elicoptere.

A fost în cele din urmă încolțit pe 17 noiembrie de fostul veteran al războiului din Vietnam și lucrătorul de întreținere al unui spitalul, David Clark, un civil înarmat cu o pușcă, la câteva mile de zona în care era căutat. A fost dus la o Casă din apropiere a familiei Stonecypher, de unde Becky Stonecypher a dat un telefon la poliție și a fost încătușat de anchetatorii comitatuluiHenry, Paul Robbins și Billy Payne.

Knowles se afla în afara perimetrului în care era căutat și ar fi scăpat dacă nu acționau localnicii.

Odată arestat, Knowles a pretins că este responsabil pentru 35 de crime, dar doar 20 au fost confirmate vreodată.

Moartea

La 18 decembrie 1974, șeriful Earl Lee și agentul Ronnie Angel de la Biroul de Investigații din Georgia călătoreau pe autostrada 20 cu Knowles, care era încătușat pe bancheta din spate.

Destinația lor era Henry County, Georgia, unde Knowles a recunoscut, că aruncase o armă pe care o luase de la Charles Eugene Campbell, după ce l-a ucis cu ee.

Autoritățile din Georgia au raportat: „Knowles a apucat pistolul lui Lee, și în timp ce Lee se lupta cu Knowles și încerca să păstreze controlul vehiculului, Angel a tras trei focuri în pieptul lui Knowles, ucigându-l instantaneu”.

 

 

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola