Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Donald Trump se teme că va fi arestat și îndeamnă la ample acțiuni de protest! Ce se întâmplă în SUA?
Articole online

Donald Trump se teme că va fi arestat și îndeamnă la ample acțiuni de protest! Ce se întâmplă în SUA?

donald trump

Donald Trump se teme că va fi arestat și îndeamnă la ample acțiuni de protest! Ce se întâmplă în SUA?

Fostul președinte Donald Trump a cerut sâmbătă susținătorilor săi să protesteze, în timp ce se pregătește pentru un efort așteptat al procurorului districtual din Manhattan de a formula o acuzație penală fără precedent în legătură cu modul în care a gestionat o operațiune financiară în timpul campaniei sale prezidențiale din 2016, potrivit POLITICO

„Protestați, luați națiunea noastră înapoi!”, a declarat fostul președinte și candidat la președinția republicană din 2024 pe platforma sa de socializare Truth Social, după ce a indicat informații de presă despre posibilitatea ca el să fie arestat marți sau la scurt timp după aceea.

Trump nu a oferit nicio bază clară pentru așteptata arestare, în afară de a cita ceea ce a numit „scurgeri ilegale” despre ancheta în curs de desfășurare a procurorului districtual din Manhattan Alvin Bragg. Și, într-adevăr, un purtător de cuvânt al lui Trump a precizat ulterior că nu a existat nicio „notificare” reală cu privire la o arestare iminentă. Purtătorul de cuvânt a adăugat că el „va fi în Texas weekendul viitor pentru un miting uriaș.

”Faceți America măreață din nou!”

Trump a jucat golf sâmbătă dimineața și s-a deplasat în Oklahoma sâmbătă după-amiază pentru a participa la campionatul de lupte NCAA, campionat renumit în SUA.

Deși o persoană familiarizată cu operațiunile lui Trump a declarat că nu organizează în mod activ proteste, postarea de sâmbătă dimineața a fostului președinte subliniază măsura în care acesta încearcă să transforme cazurile juridice împotriva sa într-un poligon politic. Descrierea arestării sale anticipate a urmat unui fir de discuție lung și incoerent în care a afirmat că „Visul american este mort” și a afirmat că alegerile din 2020 i-au fost furate. Retorica este similară cu remarcile sale din 6 ianuarie 2021, când și-a îndemnat susținătorii să „lupte” pentru a-l împiedica pe Joe Biden să preia funcția.

„Dacă nu luptați’, nu veți mai avea o țară”, a spus Trump atunci, înainte ca mii de susținători să mărșăluiască spre Capitoliu și să ia cu asalt clădirea, punând în pericol Congresul și transferul de putere.

Fabien Levy, secretarul de presă al primarului orașului New York, Eric Adams, a declarat:

„În coordonare cu alte forțe de ordine locale, statale și federale, NYPD rămâne întotdeauna pregătit să răspundă la evenimentele care au loc pe teren și să asigure siguranța newyorkezilor”.

O avalanșă de știri de vineri seară a declarat că Bragg a cerut autorităților de aplicare a legii din New York să înceapă discuții despre problemele de securitate și logistica implicate în răspunsul la o potențială punere sub acuzare a lui Trump acolo. Nu este clar dacă potențiala acuzație penală ar duce la arestarea lui Trump în noua sa locuință din Florida, dar unul dintre avocații lui Trump, Joseph Tacopina, a declarat că Trump se va preda pentru a face față acuzațiilor în Manhattan dacă un mare juriu va emite o acuzație în zilele următoare.

Predecesorul lui Bragg în funcția de procuror districtual, Cy Vance Jr. a efectuat o anchetă îndelungată privind practicile de afaceri ale Organizației Trump. Această investigație a dus la acuzații de evaziune fiscală împotriva a două entități comerciale ale lui Trump și a directorului financiar de lungă durată al grupului, Allen Weisselberg. Acesta a pledat vinovat anul trecut, iar un juriu a condamnat companiile Trump pentru aceste acuzații.

Cu toate acestea, investigația nu s-a soldat cu nicio acuzație împotriva lui Trump însuși înainte ca Vance să fie înlocuit de Bragg la începutul anului trecut.

Registration

Aici iti poti reseta parola