Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Donald Trump nu renunță la discursul său în cadrul unei conferințe de presă la CNN. Punctele atinse de viitorul candidat la alegerile prezidențiale 
Articole online

Donald Trump nu renunță la discursul său în cadrul unei conferințe de presă la CNN. Punctele atinse de viitorul candidat la alegerile prezidențiale 

Donald Trump

Donald Trump nu renunță la discursul său în cadrul unei conferințe de presă la CNN. Punctele atinse de viitorul candidat la alegerile prezidențiale 

Donald Trump a apărut miercuri seară la o adunare publică a CNN pentru a lansa noi atacuri despre alegerile din 2020 și despre procesul intentat lui E Jean Carroll, la doar o zi după ce un juriu din New York l-a găsit pe fostul președinte responsabil de abuz sexual și defăimare, potrivit The Guardian

Trump a răspuns la întrebările unei mulțimi prietenoase de alegători republicani din New Hampshire, care au întâmpinat adesea cu râsete și aplauze comentariile și gesturile de dezbinare ale fostului președinte la adresa moderatoarei Kaitlan Collins.

Trump și-a oferit părerile despre orice, de la plafonul datoriei la accesul la avort și războiul din Ucraina, dar a deviat frecvent atunci când i s-a cerut să prezinte obiective politice specifice dacă va prelua Casa Albă anul viitor.

Presat de Collins dacă va recunoaște victoria lui Joe Biden în alegerile din 2020, Trump a refuzat să facă acest lucru. Când Collins l-a întrebat ulterior dacă va accepta rezultatele alegerilor din 2024, indiferent de rezultat, Trump a răspuns: „Da, dacă eu cred că sunt alegeri cinstite, absolut”.

Collins a părut să devină exasperată pe măsură ce minutele întâlnirii se scurgeau, spunându-i la un moment dat lui Trump:

„Alegerile nu au fost măsluite, domnule președinte. Nu puteți continua să spuneți asta toată noaptea”.

Acuzațiile la adresa lui Trump

Revenind la numeroasele responsabilități legale ale lui Trump, ea i-a cerut fostului președinte mesajul său pentru alegătorii care susțin că verdictul în procesul lui Carroll ar trebui să îl descalifice pentru a mai candida la o funcție. Marți, un juriu din New York a concluzionat că Trump a abuzat-o sexual pe Carroll cu 27 de ani mai devreme, ordonându-i fostului președinte să îi plătească 5 milioane de dolari în despăgubiri pentru acuzațiile de agresiune și defăimare.

Trump a reacționat atacându-l pe Carroll ca fiind un „nebun” și ridicând îndoieli nefondate cu privire la obiectivitatea judecătorului care a supravegheat cazul. Mulțimea din New Hampshire a salutat declarațiile jignitoare și adesea neadevărate ale lui Trump, iar unii membri ai publicului au râs când Collins a remarcat că fostul președinte a fost găsit responsabil pentru abuz sexual.

Verdictul în cazul lui Carroll a venit la o lună după ce Trump a pledat nevinovat la 34 de acuzații de falsificare a documentelor de afaceri în legătură cu o schemă de tăinuire a banilor în timpul alegerilor din 2016. El se confruntă, de asemenea, cu potențiale acuzații penale în Georgia și Washington pentru eforturile sale de a anula alegerile din 2020 și pentru presupusa sa manipulare defectuoasă a unor documente clasificate.

Întrebat de ce a refuzat să predea în mod voluntar documentele solicitate autorităților federale, Trump a răspuns numindu-l pe Collins drept o „persoană urâtă”, reluând caracterizarea pe care a făcut-o în 2016 despre fosta candidată democrată Hillary Clinton drept o „femeie urâtă”.

Între timp, Trump s-a ferit adesea să ofere un răspuns direct la întrebările politice. Întrebat dacă ar semna o interdicție federală a avortului, el a răspuns:

„Mă uit la o soluție care va funcționa. O problemă foarte complexă pentru țară. Ai oameni de ambele părți ale unei probleme, dar acum suntem într-o poziție foarte puternică. Persoanele pro-viață sunt într-o poziție puternică pentru a ajunge la o înțelegere care va fi bună și satisfăcătoare pentru ele”.

Registration

Aici iti poti reseta parola