Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Doliu mare în Camorra! A murit regina frumuseții devenită șef mafiot
Articole online

Doliu mare în Camorra! A murit regina frumuseții devenită șef mafiot

Prima femeie ajunsă șefă a mafiei din Campania a murit la vârsta de 86 de ani.
Assunta Maresca, cunoscută și sub numele de Pupetta, a ajuns celebră în lumea întreagă când, la vârsta de 18 ani, gravidă în șase luni, l-a împușcat pe ucigașul soțului ei.

Născută pentru crimă?

Assunta Maresca s-a născut într-o familie strâns legată de Camorra și s-a căsătorit cu un șef al crimei organizate-Pasquale Simonetti.
După numai două luni, Pasquale a fost ucis de Carlo Gaetano Orlando, un interlop din anturajul său, în aglomerata Piazza Mercato din Napoli. Pupetta a aflat că ucigașul acționa la ordinele șefului mafiot Antonio Esposito, un fost partener al lui Pasquale Simonetti, care le fusese celor doi martor la căsătorie. Femeia, care câștigase titlul de Regină a frumuseții cu numai un an înainte, a ținut să-l pedepsească ea însăși pe ucigaș. Deși era însărcinată în șase luni, l-a urmărit pe Esposito în plină zi și l-a împușcat, crezând că justiția va închide ochii. Nu s-a speriat nici când a fost adusă în fața instanței și a declarat sfidătoare: „Aș face-o din nou!”.
Judecătorilor nu le-a plăcut înverșunarea tinerei și nici uralele pe care replica ei trufașă le-a stârnit în sală. Așa că au condamnat-o în 1959 la 18 ani de închisoare. Mai târziu, pedeapsa i-a fost redusă la 13 ani și patru luni. Nu i-a executat pe toți, fiind după zece ani.
Pupetta a născut în închisoare un fiu, pe care l-a botezat Pasqualino în amintirea soțului răposat. După eliberare, însă, a devenit iubita unui alt șef din Camorra, Umberto Ammaturo, căruia i-a făcut gemeni.

Ambițiile fiului ei Pasqualino de a deveni șef în Camorra
nu i-au plăcut partenerului de viață și de fărădelegi al femeii. La numai18 ani, Pasqualino avea să dispară după ce l-a întâlnit pe Ammaturo pe un șantier.
Deși Pupetta și-a bănuit bărbatul că i-a omorât fiul și l-a îngropat în ciment, a rămas alături de el pentru a-și crește gemenii. De altfel, Ammaturo a negat întotdeauna că l-ar fi ucis pe Pasqualino.

Crime după crime

Cariera infracțională a Pupettei nu s-a oprit, însă, aici. În 1981, ea a fost acuzată că a ordonat uciderea lui Ciro Galli, un membru al Nuova Camorra Organizzata.
Într-o conferință de presă din 1982, Maresca l-a sfidat public pe gangsterul Raffaele Cutolo după ce acesta a impus o taxă pe toate țigările importate.

Mai târziu în acel an, ea și partenerul ei au fost arestați pentru uciderea omului de științăp neofascist Aldo Semerari al cărui cadavru decapitat a fost găsit într-un Fiat furat. Crima pare să fi fost legată de misteriosul atac terorist de la Bologna, care a ucis 80 de persoane în 1980.
Pupetta Maresca a negat întotdeauna implicarea ei, dar a petrecut patru ani în închisoare înainte de a fi achitată.
Ammaturo, care a fugit în Peru unde a devenit un baron al cocainei, a fost extrădat în Italia și a mărturisit crima încălcând omerta.

Ultimii ani de viață

Pupetta a jucat chiar și într-un film despre propria ei viață și a deschis două magazine de haine.Nu a scăpat, însă, niciodată de trecutul ei criminal. S-a stins după o lungă suferință în casa ei din din Castellammare di Stabia, lângă Pompei, la vârsta de 86 de ani, ducând în mormânt o mulțime de taine, scrie Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola