Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Documente secrete dezvăluie planurile Chinei de a lansa o dronă supersonică de spionaj care ar putea zbura cu o viteză de 3 ori mai mare decât cea a sunetului
Articole online

Documente secrete dezvăluie planurile Chinei de a lansa o dronă supersonică de spionaj care ar putea zbura cu o viteză de 3 ori mai mare decât cea a sunetului

dronă

Unul dintre documentele incluse într-un set de scurgeri de informații militare postate online de un soldat în vârstă de 21 de ani de la o unitate a Gărzii Naționale din Massachusetts includea planuri aparente ale Ministerului Apărării Naționale al Chinei de a-și îmbunătăți capacitățile de supraveghere cu drone de recunoaștere supersonice.

Documente secrete dezvăluie planurile Chinei de a lansa o dronă supersonică de spionaj care ar putea zbura cu o viteză de 3 ori mai mare decât cea a sunetului

Documentele divulgate, care ar proveni de la Agenția Națională de Informații Geospațiale a Statelor Unite, au fost publicate în contextul în care tensiunile militare dintre China continentală și Taiwanul vecin au crescut: Chiar săptămâna trecută, armata chineză a publicat un videoclip care simulează cum ar arăta un atac asupra națiunii insulare, a relatat anterior Insider.

Washington Post a raportat primul documentul secret, care indică faptul că armata chineză face progrese tehnologice cu programele sale de supraveghere care ar putea ajuta țara „să vizeze navele de război americane din jurul Taiwanului și bazele militare din regiune”.

Imaginile din satelit incluse în documente, datate 9 august 2022, arată două drone de recunoaștere cu propulsie prin rachetă WZ-8 la o bază aeriană situată la aproximativ 350 de mile de Shanghai, a relatat publicația. Dronele de ultimă generație, care sunt lansate din avioane de bombardament, sunt capabile să se deplaseze cu o viteză de trei ori mai mare decât viteza sunetului, potrivit documentelor – puțin mai lent decât misteriosul Lockheed Martin SR-72 Blackbird al SUA, despre care Lockheed susține că atinge viteze de Mach 6.

Dronele ar putea ajuta China în cartografierea în timp real, care ar informa Statul Major sau ar permite atacuri cu rachete de mare viteză într-un viitor conflict.

Forțele aeriene ale Taiwanului au o serie de vulnerabilități uriașe în fața unei potențiale invazii chineze. Este foarte probabil ca Beijingul să obțină rapid superioritatea aeriană dacă va intra în război peste strâmtoare, a raportat anterior Insider.

Dronele WZ-8 au fost introduse în 2019, în timpul celei de-a 70-a aniversări a fondării Republicii Populare Chineze, dar puțini analiști militari credeau că acestea erau pe deplin funcționale la acel moment. Documentele despre care a relatat publicația au inclus traiectorii de zbor pentru dronă, precum și avionul bombardier folosit pentru a lansa dispozitivul.

Registration

Aici iti poti reseta parola