Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Dmitri Medvedev consideră inutilă decizia Curții Penale Internaționale: Totul se poate sfârși cu o rachetă hipersonică din Marea Nordului!
Articole online

Dmitri Medvedev consideră inutilă decizia Curții Penale Internaționale: Totul se poate sfârși cu o rachetă hipersonică din Marea Nordului!

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev consideră inutilă decizia Curții Penale Internaționale: Totul se poate sfârși cu o rachetă hipersonică din Marea Nordului!

Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au avut o primă întâlnire luni după-amiază în jurul orei 16:30, ora Moscovei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vorbind despre o întâlnire „informală”, dar „directă și foarte importantă” între cei doi lideri.

„Judecătorii Curții Penale Internaționale s-au entuziasmat în zadar. Uite, spun ei, suntem curajoși, nu ne-a fost frică să ridicăm mâna împotriva celei mai mari puteri nucleare. Vai, domnilor, toți umblă sub Dumnezeu și rachete. Este cu totul posibil să ne imaginăm utilizarea țintită a unui Onyx hipersonic dintr-o navă rusă în Marea Nordului împotriva Tribunalului de la Haga”, a scris fostul președinte rus Dmitri Medvedev pe Telegram, comentând decizia CPI de a-l judeca pe Putin. 

Condamnarea președintelui rus Vladimir Putin de către „Curtea Penală Internațională este revoluționară. Știu că Rusia o subminează, dar dacă Putin călătorește într-una dintre cele peste 130 de țări”, care alcătuiesc jurisdicția Curții, „trebuie arestat imediat. Este ceva ce trebuie luat în considerare. Putem negocia cât vrem, dar va fi arestat dacă călătorește într-una din cele peste 130 de țări”, a declarat Înaltul Reprezentant Josep Borrell, la Consiliul pentru Afaceri Externe și Apărare de la Bruxelles.

Curtea Penală Internațională (CPI) ar trebui să evite „standardele duble” cu mandatul de arestare pentru crime de război împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

„Primul și principalul” punct pentru încheierea unui acord de pace este „retragerea trupelor de ocupație rusă de pe teritoriul ucrainean în conformitate cu normele dreptului internațional și Carta ONU, în scopul restabilirii suveranității, independenței și integrității teritoriale”, a scris pe Twitter secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Aleksei Danilov, comentând întâlnirea de la Moscova dintre Vladimir Putin și Xi Jinping.

Registration

Aici iti poti reseta parola