Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > „Dewey îl învinge pe Truman”, greșeala ziarului Chicago Tribune în lupta pentru alegerile prezidențiale din 1948
Articole online

„Dewey îl învinge pe Truman”, greșeala ziarului Chicago Tribune în lupta pentru alegerile prezidențiale din 1948

Truman

„Dewey îl învinge pe Truman”, greșeala ziarului Chicago Tribune în lupta pentru alegerile prezidențiale din 1948

Multe dintre marile ziare americane au prezis o victorie a lui Dewey încă de la începutul campaniei. Un articol din New York Times scria în editorial că „dacă Truman este nominalizat, va fi nevoit să ducă cea mai singuratică campanie din istoria recentă”. Poate că nu este surprinzător, atunci, că Truman a ales să nu folosească presa ca mijloc de transmitere a mesajului său. În schimb, în iulie 1948, a pornit într-un ambițios turneu de campanie de 22.000 de mile cu diferite opriri.

La fiecare destinație, Truman a cerut oamenilor să-l ajute să-și păstreze postul de președinte. Succesul său final în alegerile din 1948 a fost atribuit în mare parte acestei interacțiuni directe cu publicul și apelului său la alegătorii obișnuiți ca „outsider” politic. La finalul unuia dintre discursurile sale de campanie, voci din mulțime au putut fi auzite strigând „Te votăm’, Harry!”. Nu a durat mult până când fraza a prins contur și a devenit sloganul neoficial al campaniei lui Truman.

Într-o fotografie devenită celebră, realizată în primele ore ale dimineții de după alegeri, Truman, radiant și uimit, apare ținând în mână numărul din Chicago Tribune care îi prezisese în mod greșit căderea politică. Truman l-a învins pe Dewey cu 114 voturi electorale.

Registration

Aici iti poti reseta parola