Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Democrații americani, părăsiți până și de minorități. Alegerile se anunță un coșmar
Articole online

Democrații americani, părăsiți până și de minorități. Alegerile se anunță un coșmar

Trump-Biden

Hispanicii s-au săturat de retorica democraților

Un sondaj Wall Street Journal publicat săptămâna trecută a arătat că alegătorii hispanici sunt împărțiți în mod egal între democrați și republicani și, deși datele sondajului au fost criticate pentru dimensiunea redusă a eșantionului, rezultatele sale au stârnit panică în rândul democraților.

„Cred că ambele părți (democrații și republicanii) ar trebui să aibă întotdeauna un sentiment de urgență în ceea ce privește comunicarea cu hispanicii, cu latinii”, a spus Ivan Zapien, un lobbyist democrat, fost director executiv la Consiliul de Conducere Hispanic al Comitetului Național Democrat (DNC).

Sondajul este doar ultimul indiciu că tot mai mulți hispanici s-au săturat de retorica democrată și sunt mai interesați de republicane. De altfel, democrații au pierdut statele Florida și Texas în cursa prezidențială din 2020 mai ales din cauza rezultatele dezamăgitoare obținute în rândul alegătorilor hispanici.

Președintele Biden a câștigat însă 63 la sută din voturile hispanicilor în cursa din 2020, cu aproape 30 de procente mai mult decât fostul președinte Trump.

 

Numai 44 la sută din hispanici ar mai vota azi cu Biden

Sondajul Wall Street Journal constată însă că numai 44% dintre hispanici ar mai vota astăzi pentru Biden, 43% reorientându-se către Trump.

Casa Albă face efoturi mari să-i convingă pe alegătorii hispanici că vor beneficia de cheltuieli sociale ale programului Build Back Better.

„Șomajul a scăzut, cel mai scăzut din ultimii 50 de ani. Am creat aproape 6 milioane de locuri de muncă. Economia noastră se redresează mai repede decât orice altă economie avansată din lume”, a declarat Mayra Macías, director de strategie al Building Back Together, o organizație nonprofit politică dedicată răspândirii mesajului lui Biden.

„În timp ce am făcut progrese. Ne dăm seama că oamenii încă nu simt pe deplin impactul pozitiv în viața lor de zi cu zi, dar acesta este,un imbold pentru a trece Build Back Better peste linia de sosire, deoarece această legislație va reduce costul asistenței medicale, al medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, al locuințelor, îngrijirii copiilor și așa mai departe”, a adăugat Mayra Macías, citată de The Hill.

Registration

Aici iti poti reseta parola