Evenimentul Istoric > Articole online > Decizia lui Trump și pandemia dăunează grav economiei europene
Articole online

Decizia lui Trump și pandemia dăunează grav economiei europene

Trump a luat această măsură în încercarea de a împiedica propagarea virusului Covid-19 pe teritoriul american, dar efectele economice sunt greu de prevăzut.

Tot miercuri seara, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că epidemia de Covid-19 este o ”pandemie”. Focarul global de coronavirus a ajuns acum la nivelul unei pandemii globale, a declarat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Bursele o iau în jos

Joi, la debutul tranzacţiilor, indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 4,9%, în timp ce sub-indicele care regrupează acţiunile companiilor din turism s-a prăbuşit cu 8,6%, atingând cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a scăzut cu 5,2%, atingând cel mai redus nivel de după luna februarie 2016, depăşind minimul atins după referendumul în favoarea Brexitului. Chiar dacă Marea Britanie nu este vizată de restricţiile anunţate de Trump, există îngrijorări cu privire la impactul acestor restricţii asupra sectorului călătoriilor. Acţiunile companiilor aeriene British Airways, EasyJet şi WIZZ Air au înregistrat căderi cuprinse între 7% şi 9%.

Bursa de la Frankfurt s-a prăbuşit cu 5,81% joi dimineaţa, indicele Dax coborând sub pragul de 10.000 de puncte pentru prima dată după vara anului 2016. De la începutul anului şi până în prezent, indicele Dax a înregistrat o cădere de peste 25%.

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris a pierdut joi la deschidere 5,11% până la valoarea de 4.374,67 puncte, iar de la începutul anului şi până în prezent indicele parizian a pierdut 26,82%, transmite Agerpres.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola