Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > De ce nu poate publicul să viziteze mormântul lui J. Robert Oppenheimer?
Articole online

De ce nu poate publicul să viziteze mormântul lui J. Robert Oppenheimer?

Oppenheimer

De ce nu poate publicul să viziteze mormântul lui J. Robert Oppenheimer?

Cu toate acestea, un lucru pe care nimeni nu îl poate face este să viziteze mormântul lui J. Robert Oppenheimer. Există un motiv pentru acest lucru, iar acesta este legat de munca sa în cadrul Proiectului Manhattan, precum și de convingerile sale personale.

J. Robert Oppenheimer a fugit în Insulele Virgine

La zece ani după ce a avut loc testul Trinity, J. Robert Oppenheimer a luat decizia de a se ascunde de restul lumii. În 1955, s-a mutat în Insulele Virgine împreună cu soția, fiica și fiul său. Familia a locuit în Hawksnest Bay, St. John – o parte practic nelocuită a arhipelagului, care nu apare pe majoritatea hărților.

Au existat mai multe motive pentru care Oppenheimer a decis să se îndepărteze de societate. Unul dintre acestea a fost implicarea sa profundă în secretele militare americane, ceea ce a determinat guvernul să îl țină sub supraveghere constantă. Mutarea la St. John’s a ținut FBI-ul departe de el, unde a putut naviga și scrie poezii după bunul plac fără să fie supravegheat de ei.

Un alt motiv a fost faptul că devenise din ce în ce mai îngrijorat de războiul nuclear după ce a văzut distrugerile pe care le putea provoca bomba atomică. Poziția sa anti-nucleară l-a determinat să aleagă Insulele Virgine, deoarece credea că acestea vor fi „unul dintre ultimele locuri afectate de precipitațiile nucleare”.

Oppenheimer a locuit acolo cu familia sa până în 1967. De atunci, o plajă a fost numită în cinstea sa.

A optat pentru incinerare, nu pentru o înmormântare

Motivul pentru care nimeni nu poate vizita mormântul lui J. Robert Oppenheimer este că acesta nu are unul. A fost un om cu convingeri complicate, iar un lucru în care fizicianul teoretician nu-și găsea credința era existența sufletului nemuritor; la fel ca și în cazul bombei sale atomice, el credea că moartea este sfârșitul total și complet al vieții.

Ca atare, atunci când Oppenheimer a murit de cancer la gât, la 18 februarie 1967, a ales să fie incinerat.

Un memorial de durată pentru J. Robert Oppenheimer

Din păcate, moartea avea să continue să afecteze familia nu la mult timp după dispariția lui J. Robert Oppenheimer.

La cinci ani după ce cenușa sa a fost împrăștiată, fiica sa a trecut prin aceeași ceremonie după moartea mamei sale. La doar cinci ani după aceea, Katherine s-a sinucis.

Înainte de a muri, Katherine a scris un bilet prin care a lăsat proprietatea „oamenilor din St. John”. În timp ce casa originală nu mai există, fiind victima unui uragan, guvernul Insulelor Virgine operează și întreține un centru comunitar în apropiere.

Registration

Aici iti poti reseta parola