Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > De ce a fost amendată Brigitte Bardot cu 25.000 de euro
Articole online

De ce a fost amendată Brigitte Bardot cu 25.000 de euro

O amendă de 5.000 de euro a fost, de asemenea, dată lui Bruno Jacquelin, ataşatul de presă al lui Brigitte Bardot, care este urmărit penal pentru complicitate la insulte publice.

La cererea angajatorului său, el a transmis scrisoarea mai multor mass-media.

Nici Brigitte Bardot, nici Bruno Jacquelin, nu au fost prezenţi în sala de judecată a tribunalului din Saint-Denis.

Acuzată de rasism

Creatoare a unei fundaţii care-i poartă numele şi care se ocupă de protecţia animalelor, Brigitte Bardot, în vârstă de 85 de ani, i-a trimis în martie 2019 o scrisoare deschisă lui Amaury de Saint-Quentin, pe atunci prefect al insulei franceze Reunion.

Susţinând că este „invadată de scrisori (…) care denunţă actele de barbarie pe care locuitorii din Reunion le comit asupra animalelor”, Brigitte Bardot a declarat că „autohtonii şi-au păstrat genele de sălbatici”.

De asemenea, ea a comparat Reunion cu o „insulă a diavolului”, având „o populaţie degenerată încă impregnată de (…) tradiţiile barbare din care îşi trage rădăcinile”.

Aceste remarci au provocat reacţii de indignare pe insula franceză. Annick Girardin, pe atunci ministru francez pentru Teritoriile de peste mări, i-a trimis o scrisoare deschisă actriţei.

„Rasismul nu este o opinie, este o infracţiune”, a afirmat ea, potrivit Agerpres.

Mai multe asociaţii franceze care luptă împotriva rasismului şi discriminării (Licra, Mrap, SOS Racisme), liga pentru drepturile omului şi asociaţii şi grupuri religioase hinduse au depus plângere împotriva actriţei franceze.

Registration

Aici iti poti reseta parola