Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Fiica Mariei-Cristina născută în România intră în istorie jucând alături de Marlon Brando
Articole online

Fiica Mariei-Cristina născută în România intră în istorie jucând alături de Marlon Brando

Fiica unui model și proprietăreasă de librărie născută în România și a actorului francez Daniel Gélin a anunțat public, în 1974, că este bisexuală.

Actriţa Maria Schneider, eroina din „Ultimul tango la Paris” de Bernardo Bertolucci, s-a născut la Paris, la 27 martie 1952, în urma unei aventuri a tatălui său natural, căsătorit la acea vreme, cu Marie-Christine Schneider din România.

Gélin nu a recunoscut-o niciodată  oficial drept fiica sa, deși și-a asumat paternitatea în anii 1970.

Acest lucru au marcat-o, devenind dependentă de droguri și având o tentativă de sinucidere.

A fost doborâtă psihic de faima căpătată peste noapte după apariția în „Ultimul tango la Paris”.

La începutul anului 1976, a abandonat platoul de filmare la „Caligula”, din cauza scenelor pornografice, spunând: „Sunt o actriță, nu o prostituată!”.

A debutat în teatru la vârsta de 15 ani, fără să fi urmat cursuri de actorie. La vârsta de 17 ani, a debutat pe marele ecran în lungmetrajul L’Arbre de Noël regizat de Terence Young şi a jucat alături de Alain Delon în filmul Madly.

În perioada următoare a apărut în numeroase producţii franceze, germane şi italiene.

Maria Schneider a devenit faimoasă, la doar 19 de ani, cu rolul amantei personajului jucat de Marlon Brando în filmul „Ultimul tango la Paris” (1972), regizat de Bernardo Bertolucci.

Filmul prezintă povestea a doi oameni singuri, fiecare aflat într-o criză a vârstei, ea având 20 de ani, el 40, care îşi găsesc refugiul unul în braţele celuilalt.

A jucat, de asemenea, în filmele unor regizori celebri, precum Michelangelo Antonioni, Jacques Rivette şi Bertrand Blier.

În anii ’70, a interpretat roluri alături de mari actori precum Jack Nicholson, în filmul Professione: reporter (1975), de Michelangelo Antonioni, şi Gérard Depardieu, în filmul Violanta (1978).

În 1980, a fost nominalizată la premiile Cesar, pentru rolul din filmul La Dérobade, la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar.

Maria Schneider a murit de cancer de sân la 3 februarie 2011 la vârsta de 58 de ani.

Înmormântarea ei a avut loc la 10 februarie 2011 la Biserica Saint-Roch, Paris, la care au participat actori, regizori și producători din cinematografia franceză precum Dominique Besnehard, Bertrand Blier, Christine Boisson, Claudia Cardinale, Alain Delon și Andréa Ferreol. Delon a citit un tribut de la Brigitte Bardot.

A fost incinerată ulterior la crematoriul Père Lachaise, iar cenușa ei urma să fie împrăștiată pe mare la poalele Stâncii Fecioarei din Biarritz, conform ultimelor sale dorințe.

Registration

Aici iti poti reseta parola