Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > De cât timp are nevoie Putin pentru a distruge armata Ucrainei? Estimarea unui oligarh rus
Articole online

De cât timp are nevoie Putin pentru a distruge armata Ucrainei? Estimarea unui oligarh rus

Konstantin Malofeev, un magnat rus despre care se spune că este un sponsor al mai multor proiecte pro-Kremlin, susține că un „conflict militar deschis între Rusia și Ucraina” nu poate acea decât un singur deznodământ având în vedere „diferența masivă de potențial militar” dintre cele două țări.

Armata Ucrainei nu poate rezista mai mult de 48 de ore

Numind criza un „conflict sinucigaș” pentru Ucraina, Malofeev învinuiește Occidentul pentru escaladarea tensiunilot.
„Conflictul militar deschis dintre Rusia și Ucraina nu poate fi un război sau, cel puțin, un război pe termen lung, deoarece diferența de potențial militar este atât de mare încât poate exista doar o operațiune de forțare a păcii.Va dura maximum 48 de ore și nu putem vorbi despre diferite fronturi”.
Malofeev consideră că acțiunile NATO și ale aliaților săi sunt mai degrabă o provocare decât o încercare de a opri conflictul. „Considerăm Ucraina ca pe o țară ocupată temporar de serviciile speciale anglo-americane, în care nu există o putere suverană, care se află complet sub controlul acestor servicii speciale.
Deci, nu vorbim cu autoritățile ucrainene, ci cu Occidentul colectiv. Știm că forțele speciale canadiene au sosit în Ucraina.
Prin urmare, ne putem aștepta la provocări la granița cu RPD (Republica Populară Donețk, condusă de rebelii pro-Moscova) și LPR (Republica Populară Lugansk), notează Daily Express.

 

E posibilă o provocare în zonele controlate de separatiștii pro-ruși?

Șeful Departamentului Miliției Populare din Republica Populară Lugansk , Yan Leshchenko , a declarat că autoritățile Ucraineiintenționează să desfășoare o campanie de dezinformare împotriva Federației Ruse în mai multe etape. Potrivit acestuia, principalele obiective ale unei astfel de politici de propagandă sunt să semene panică în rândul populației Ucrainei și să acuze Rusia de „agresiune”.

„În prima etapă, este planificată lansarea la televiziune a videoclipurilor puse în scenă despre presupusa începere a ostilităților împotriva Ucrainei de către Republicile Populare și Federația Rusă”, a spus Leshcenko.

El a remarcat că la a doua etapă, propagandiştii vor „demonstra succesele armatei ucrainene”, vorbind despre „respingerea agresiunii imaginare”. Totodată, şeful secţiei de poliţie a subliniat: moartea civililor din Republicile Populare va fi prezentată drept „distrugerea teroriştilor”.

La a treia etapă, a explicat Leshcenko, în mass-media ucraineană vor apărea imagini în scenă, unde puteți vedea „acțiunile de succes ale armatei ucrainene” în deplasarea adânc în LPR. În opinia sa, vor fi difuzate și povești pregătite, unde „civilii” vor vorbi despre „ororile războiului” și vor cere „eliberarea de opresiunea rusă”, notează Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola