Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Darul otrăvit al Germaniei pentru armata ucraineană. Berlinul nu vrea să supere Moscova?
Articole online

Darul otrăvit al Germaniei pentru armata ucraineană. Berlinul nu vrea să supere Moscova?

Germania nu vrea să supere Rusia

Liderii germani trăiesc un coșmar. Împotriva dorinței și intereselor lor, sunt nevoiți să-și strice relațiile economice înfloriotoare cu Rusia. Forțați să blocheze gazoductul Nortd Stream II, conducătorii germani sunt presați și să livreze armament Ucrainei. De voie, de nevoie, fac și acest lucru. Potrivit dezvăluirilor presei germane, e, însă, greu de presupus că armamentul trimis de Germania le va face vreun rău invadatorilor ruși.

Mai funcționează rachetele pe care Germania le-ar putea trimite în Ucraina?

Pe fondul știrilor despre avansul trupelor rusești spre Kiev și despre bombardarea zonelor rezidențiale de către invadatorii rușu, Germania a decis să trimită arme defensive Ucrainei, inclusiv rachete sol-aer Strela ușoare.

Cu toate acestea, e posibil să existe o problemă deoarece, conform presei germane, o mare parte a acestor rachete nu mai sunt operaționale, pentru că au fost lăsate multă vreme să putrezească în depozite.
Anterior, s-a anunțat că Germania va trimite în total 2.700 de rachete Strela, dar livrarea nu a fost încă aprobată.

Rachetele Strela, de fabricație sovietică, au fost moștenite de la Armata Populară Naționale, numele oficial al forțelor armate ale Republicii Democrate Germane.

Oficiul Federal pentru Exporturi de Echipamente trebuie să verifice materialul înainte ca livrarea rachetelor să fie aprobată de Consiliul Federal de Securitate.
Potrivit Der Spiegel, rachetele au o vechime de cel puțin 35 de ani și din 2012 s-a interzis folosirea lor din cauza „microfisurilor în încărcătura de propulsie a muniției, care au dus la coroziune/oxidare”.

Der Spiegel a mai subliniat că lăzile de lemn în care sunt depozitate rachetele sunt atât de mucegăite încât soldaților Bundeswehr li s-a permis în noiembrie să intre în depozitele în care sunt ținute numai cu echipament de protecție.

Germania a trimis Ucrainei 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete sol-aer Stinger

Pentru a respecta adevărul, trebuie menționat că Germania a decis sâmbăta trecută să livreze Ucrainei aproximativ 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete sol-aer Stinger, toate funcționale.
Rachetele Stingers și armele antitanc au sosit miercuri în Ucraina. În plus, partenerii NATO Olanda și Estonia au aprobat, de asemenea, să furnizeze Ucrainei arme care provin din producția germană sau din stocul est-german, scrie Daily Sabah.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola