Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum au lăsat supranumele regale o notă aparte în istorie
Articole online

Cum au lăsat supranumele regale o notă aparte în istorie

Ludovic

Cum au lăsat supranumele regale o notă aparte în istorie

Maria și-a câștigat acest nume datorită angajamentului ei fervent față de romano-catolicism și persecuției brutale împotriva protestanților. Se spune că peste 300 de oameni au fost arși pe rug în timpul domniei sale, de unde și reputația de unul dintre cei mai tiranici conducători din istoria Angliei.

O altă poreclă regală a fost dată regelui Ludovic al XIV-lea al Franței, care era cunoscut drept „Regele Soare”. Această poreclă era menită să reflecte puterea și influența lui Ludovic, precum și credința sa în dreptul divin al regilor. Regele francez era cunoscut pentru cheltuielile sale și stilul de viață opulent, care i-au creat reputația de monarh extravagant.

La celălalt capăt al spectrului, unele supranume regale relevă o trăsătură bună a caracterului, o calitate, în genere o imagine pozitivă. Regina Victoria a Marii Britanii, de pildă, era cunoscută drept „Bunica Europei” datorită numeroaselor căsătorii și alianțe dintre copiii ei și diferitele familii regale europene. Moștenirea ei ca regină iubită și respectată se reflectă în acest nume afectuos.

În unele cazuri, poreclele regale pot reflecta și aspectul fizic al individului. Henric al VIII-lea al Angliei, de exemplu, era cunoscut drept „Bluff Hal” datorită dimensiunii sale impunătoare și personalității puternice. Acest nume reflectă atât statura sa fizică, cât și reputația sa de monarh dominator.

Desigur, nu toate poreclele regale se bazează pe personaje istorice. În ultimii ani, membrii familiei regale britanice au primit o varietate de porecle din partea mass-media. Prințesa Diana, de exemplu, era cunoscută drept „Prințesa Poporului” datorită angajamentului său față de cauze caritabile și a popularității sale în rândul publicului larg. 

Supranumele și poreclele regale au jucat un rol important în modelarea modului în care vedem personajele istorice și membrii familiilor regale. Ele pot reflecta totul, de la aspectul fizic la trăsăturile de personalitate până la valorile și atitudinile societății. În cele din urmă, aceste denumiri servesc ca o reamintire a naturii complexe și multiple a monarhiei și a rolului său în modelarea istoriei.

Registration

Aici iti poti reseta parola