Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum a reușit să scape George H.W. Bush de canibali
Articole online

Cum a reușit să scape George H.W. Bush de canibali

George H.W.Bush

Un început tragic

George H. W. Bush s-a alăturat marinei în 1942, văzând pentru prima dată acțiunea din Pacific ca pilotul unui bombardier în mai 1944. Câteva luni mai târziu, Bush a fost trimis într-o acțiune lângă Chichijima, o insulă la sud-estul continentului japonez. În timpul acestei acțiuni, bombardierul lui Bush a fost lovit, el fiind forțat să se salveze. Chiar dacă a fost rănit la cap, a reușit să supraviețuiască, urcându-se pe o mică plută. Fiind împins de vânt spre insulă, bărcile japoneze au încercat să ajungă la el, însă Bush a vâslit cu succes, fiind salvat în cele din urmă de un submarin american. Dacă nu ar fi fost capabil să lupte împotriva vântului, viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii ar fi avut un final incredibil de crud.

Tratamentul japonez al prizonierilor de război de la începutul celui de-al doilea război sino-japonez până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial a fost foarte aspru. Prizonierii erau bătuți, executați, munciți până la moarte și supuși unor experimente brutale ale Unității 731. La fel ca în cazul Germaniei, această brutalitate s-a născut dintr-o combinație între credința în superioritatea lor rasială și percepția infracțiunii europene. Pe măsură ce războiul a început să se transforme după 1942, tratamentul lor asupra dușmanilor s-a intensificat.

Tratamentul inuman aplicat prizonierilor

Condițiile erau adesea teribile pentru prizonierii de pe majoritatea insulelor deținute de japonezi. Nu numai că mâncarea și apa erau în mod regulat insuficiente, dar și marina americană efectua frecvent raiduri de bombardament. În schimb, ofițerii japonezi de pe Chichijima nu au fost supuși aceluiași raționament, având alte metode prin care să reacționeze.

Prin urmare, când au fost torturați și executați cei opt colegi ai lui George H.W. Bush, ordonând ca rămășițele lor să fie pregătite pentru masă, acest lucru a fost făcut din dispreț față de inamicul lor. Această situație l-a făcut pe Bush cel mai norocos supraviețuitor al celui de-al Doilea Război Mondial.

Registration

Aici iti poti reseta parola