Deși bomba nu provoacă mari distrugeri structurii principale a turnurilor gemene, șase persoane sunt ucise și peste o mie rănite.
World Trade Center însuși suferă pagube de 500 de milioane de dolari.
După atacul terorist, autoritățile evacuează 50.000 de persoane din clădiri, sute dintre ele suferind ca urmare a inhalării fumului. Evacuarea a durat toată după amiaza.
Autoritățile municipale și FBI au lansat o vastă operațiune de vânătoare a suspecților și, în câteva zile, mai mulți islamiști radicali sunt arestați.
În martie 1994, Mohammed Saleh, Ahmad Ajaj, Nidal Ayyad și Mahmoud Abouhalima sunt găsiți vinovați de către un juriu federal pentru rolul lor în atac și sunt condamnați tuspatru la închisoare pe viață.
Salameh, un palestinian, a fost arestat când a mers să recupereze suma de 400 de dolari pe care îi lăsase ca garanție la închirierea camionetei folosite în atac.
Ajaj și Ayyad, care au fost amândoi implicați în construirea bombei, au fost arestați la scurt timp.
Abouhalima, care a ajutat la cumpărarea și amestecul substanțelor explozibile, a fugit în Arabia Saudită, însă a fost prins în Egipt, două săptămâni mai târziu.
Creierul atacului, Ramzi Ahmed Yousef, a reușit să scape până în februarie 1995, când a fost arestat în Pakistan. Înainte, fusese în Filipine și, într-un computer pe care îl lăsase acolo, s-au găsit planuri teroriste, printre care un complot pentru asasinarea Papei Ioan Paul al II-lea și detonarea de bombe în 15 avioane comerciale americane în interval de numai 48 de ore.
În avionul care îl ducea înapoi în Statele Unite, Yousef a recunoscut unui agent Secret Service că el a condus atacul de la World Trade Center de la început și chiar că el a fost cel care a montat focosul care a detonat bomba de 550 de kilograme.
Singurul său regret, potrivit agentului, este că turnul de 110 etaje nu s-a prăbușit peste turnul geamăn vecin, așa cum fusese planul, într-o catastrofă care ar fi provocat mii de morți.
Eyad Ismoil, șoferul care a condus camioneta închiriată în parcarea de sub WTC, a fost capturat în Iordania în 1995 și adus la New York.
Toate persoanele implicate în atac aveau legături cu șeicul Omar Abdel Rahman, lider religios radical egiptean, care conducea operațiunile de la Jersey City, aflat vizavi de Manhattan, peste fluviul Hudson.
În 1995, Rahman și alți 10 adepți ai săi au fost găsiți vinovați de complot pentru a arunca în aer sediul ONU și alte monumente din New York.
Procurorii au arătat că atentatul de la WTC făcea parte din acest plan, deși au fost prezentate puține probe clare în acest sens.
Un singur om suspectat că a fost direct implicat în atac, irakianul Abdul Rahman Yasin, se află și acum în libertate.
După atentatele cu bombă de la ambasadele SUA din Kenya și Tanzania, din 1998, anchetatorii americani au început să bănuiască faptul că Yousef avea legături cu sauditul Ossama bin Laden, șeful rețelei teroriste Al Qaida.
Nu s-a putut stabili dacă bin Laden a fost implicat în atacul de la Turnurile Gemene, din 1993, însă, pe 11 septembrie 2001, două grupuri Al Qaida au terminat munca începută de Yousef, când două avioane comerciale deturnate au intrat în clădiri.