Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Viața tumultoasă a „mamei” limbii de lemn a Europei. Miss Malta a ajuns comisar UE
Articole online

Viața tumultoasă a „mamei” limbii de lemn a Europei. Miss Malta a ajuns comisar UE

Personajul principal al ultimului scandal major al politicii europene este Comisarul UE pentru Egalitate Helena Dalli.
Deși acum dă îndărăt, ea e mama euroenezei, limbajul incluziv cu care vrea să ne învețe Comisia Europeană.

Iată ce notează despre Muscat Organized Crimke and Corruption Reporting Project: „Sub conducerea lui Muscat, criminalitatea și corupția au înflorit – și în multe cazuri au rămas nepedepsite – în micul arhipelag mediteranean al Maltei, creând un mediu care a dus la uciderea în 2017 a jurnalistei de investigație Daphne Caruana Galizia, spun anchetatorii și criticii guvernului.

Ancheta guvernului maltez cu privire la uciderea jurnalistului, care a dezvăluit corupția la cele mai înalte niveluri ale guvernului lui Muscat, a trenat ani de zile. Dar asta s-a schimbat în noiembrie, când autoritățile l-au arestat pe presupusul creier, un om de afaceri maltez care este un prieten apropiat al asociatului de multă vreme al lui Muscat și fostului consilier principal, Keith Schembri. Schembri a fost recent reținut și interogat în legătură cu crima. Pe tot parcursul procesului, Muscat a respins în mod deschis acuzațiile și a refuzat să îi îndepărteze pe cei implicați din posturile lor guvernamentale.

Muscat a arătat un dispreț total față de mass-media, libertatea de exprimare și a permis figurilor corupte să ordone asasinate cu impunitate”, a declarat Louise I. Shelley, fondatorul și directorul Centrului pentru Terorism, Crimă Transnațională și Corupție de la Școala Schar de Guvern și politică la Universitatea George Mason. „OCCRP prin acest premiu onorează anchetatorii curajoși ai crimei odioase și arată că cei puternici pot fi aduși la răspundere.”

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola