Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Viața tumultoasă a „mamei” limbii de lemn a Europei. Miss Malta a ajuns comisar UE
Articole online

Viața tumultoasă a „mamei” limbii de lemn a Europei. Miss Malta a ajuns comisar UE

Cine e mama europenezei? Miss Malta și actriță în cel mai prost film

Până să ajungă comisar european și aliată de nădejde a Fundației pentru o Societate Deschisă a lui Soros, Helena din Malta a avut o viață ca un film. Le-a încercat pe toate până să ajungă să guverneze destinele bieților cetățeni europeni.
În 1979, timp din care a supraviețuit și fotografia de mai sus, a ajuns Miss Malta și și-a reprezentat țara cu decență pe podiumurile internaționale Miss World de la Londra.
Șase ani mai târziu, a jucat într-un film de acțiune numit Final Justice. Filmul a fost un dezastru glorios și este printre cele mai slab cotate filme de pe Internet Movie Database.

S-a orientat repede și și-a găsit loc în politică

După ce a eșuat ca actriță, Helena Dalli s-a orientat spre politică. S-a orientat repede și a lucrat îndeaproape cu liderul Partidului Muncitoresc Dom Mintoff. Ascensiunea a fost fulminantă. A devenit deputat în 1996 și imediat secretar parlamentar pentru drepturile femeilor.

Joseph Muscat a numit-o ministru la alegerea sa în 2013, responsabilă inițial de dialogul social, afacerile consumatorilor și libertățile civile.

După alegerile din 2017, ea a devenit responsabilă pentru relațiile UE-Malta și pentru libertățile civile, devenind mama proiectul de lege privind egalitatea în căsătorie, care permite căsătoria între cuplurile de același sex și le dă dreptul de a adopta copii.
Tot ea s-a ocupat și de legislația care protejează drepturile persoanelor intersexuale și interzice terapia de conversie în Malta.
În 2016, a câștigat Premiul Eroul Anului în cadrul celei de-a șasea ediții a Premiului European pentru Diversitate, organizată la Londra.

Cum pot fi prostiți alegătorii?

Legislația progresistă privind egalitatea ​​i-a consternat pe unii conservatori din cadrul partidului său. Întrebată la o conferință ONU cum au fost primite reformele guvernului de oamenii din Malta, Dalli a scăpat porumbelul. „Când eram pe punctul de a introduce proiectul uniunile civile în 2014, a existat un sondaj care a arătat că 80% dintre oameni nu sunt pentru, deși majoritatea votase pentru acest lucru. Dar știți programele electorale, e vorba de un pachet și ei nu și-au dat seama pentru că doar am pus egalitatea ca pilon major pentru acest guvern”.
Opoziţia naţionalistă a spus imediat că ministrul tocmai a recunoscut că și-a indus în eroare alegătorii, notează Times of Malta.

Propusă comisar european de un premier mafiot

Căsătorită, cu doi copii acum adulți, Dalli deține un doctorat în sociologie politică și ține prelegeri în sociologie economică și politică, politici publice și sociologie de drept la Universitatea din Malta. A fost propusă comisar european de premierul Joseph Muscat, un politician căruia i s-a dus buhul în întreaga lume.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola